banner564

Net Holding iddialı

Türkiye’de Milli Piyango’nun özelleştirilmesi için yeniden ihaleye çıkılıyor

Net Holding iddialı
banner598
Net Holding tarafından yapılan açıklamada, "Milli Piyango'nun özelleştirilmesine ilişkin yapılacak olan ihale sürecinin hızlı bir şekilde tekrar gündeme alınması, biz yatırımcılar açısından oldukça pozitif bir gelişme olarak değerlendirilmektedir" denildi.
Net Holding İş Geliştirme Direktörü Erkan Kaya tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal'ın kamuoyu ile paylaşmış olduğu üzere; Milli Piyango'nun özelleştirilmesine ilişkin yapılacak olan ihale sürecinin hızlı bir şekilde tekrar gündeme alınması, biz yatırımcılar açısından oldukça pozitif bir gelişme olarak değerlendirilmektedir. Bir önceki ihalede olduğu gibi; Net Holding A.Ş. olarak Türkiye'deki şans oyunları pazarına olan inancımız aynı şekilde devam etmektedir. Özelleştirilme sürecinde en önemli yatırımcılardan bir tanesi olmayı planlıyoruz. Yakın bir tarihte, ihaleye ilişkin bilgi setinin yatırımcılar ile paylaşılmasına istinaden detaylı açıklama şirketimizce siz değerli kamuoyu ile paylaşılacaktır."

Ağbal: Yatırımcı seçim hakkına sahip olacak
Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Piyango İdaresinin düzenlediği şans oyunlarının lisans hakkının özelleştirilmesi ihalesinin dolar cinsinden gerçekleştirileceğini belirterek, "Ancak yatırımcı önceki ihalede olduğu gibi ihale işlemi tamamlandıktan sonra ödemeyi dolar veya Türk lirası cinsinden yapmak konusunda seçim hakkına sahip olacak." dedi.
Yeni ihalede lisans hakkı devrinin süresinin 10 yıl olarak kaldığının hatırlatılarak, bunun bilinçli bir tercih olup olmadığının sorulması üzerine Ağbal, süreye ilişkin farklı alternatifleri konuştuklarını, buna karşın sürenin 10 yıl olarak belirlenmesinin daha doğru olacağını değerlendirdiklerini söyledi. 
İhalenin yine dolar cinsinden gerçekleştirileceğini bildiren Ağbal, "Ancak yatırımcı önceki ihalede olduğu gibi ihale işlemi tamamlandıktan sonra ödemeyi dolar veya TL cinsinden yapmak konusunda seçim hakkına sahip olacak. Bu hakkını ihale sonrası hemen açıklayacak. Dolayısıyla bu çerçevede hem peşin ödeme konusunu hem de yapacağı ödemenin para birimi cinsini de belirlemiş olacak. Bu açıdan yapılan düzenleme, önceki ihaleyle aynı koşulları sağlıyor." diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2016, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474