banner564

Ödemeler gecikecek

“Tarımın genelinde yeni bir mali yapılanmaya ihtiyaç var” diyen Denktaş, çiftçilerin alacaklarında temmuz ayına kadar aksamalar yaşanacağını belirtti

Ödemeler gecikecek
banner598
Ülkü AYDIN
Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş dün; Hüseyin Çavuş Kelle başkanlığındaki Çiftçiler Birliği heyetini kabul etti.
Denktaş kabuldeki konuşmasında, tarımın genelinde yeni bir mali yapılanmaya ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek, bu konuda hem ilgili sektörler, hem de uzmanlarla görüşülerek bir şeyler yapılması gerektiğini söyledi.
Gelecek yıl benzeri sıkıntıların konuşulmaması için çalışılması gerektiğini ifade eden Denktaş, ödemelerde aksaklıklar yaşandığını, Temmuz ayına kadar bu aksaklıkların yaşanmaya devam edeceğinin görüldüğünü ve daha sonra ise biraz rahatlama yaşanabileceğini kaydetti. 
Tarım sektörünün sıkıntılarına değinen Kelle da en büyük sıkıntılarından birinin gününde ödenmeyen teşvikler olduğunu söyledi. 
2015’ten kalan 20 milyon TL’ye yakın alacakları bulunduğuna işaret eden Kelle, tarım bütçesinin sıkıntılı olduğunu ve açık verdiğinin bilincinde olduklarını kaydetti. 
Bu yıl yaşanan kuraklık konusuna da değinen Kelle, üreticinin tazmini konusunda hızlı davranılmasını da istedi. 

Denktaş yoğun bir gün yaşadı
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş dün ayrıca, Taşınmaz Mal Komisyonu Başkanı Ayfer Said Erkmen ve Başkan Yardımcısı Romans Mapolar ile bir araya geldi.
Öte yandan Serdar Denktaş, Mehmet Özkardaş başkanlığındaki Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) heyetini kabul etti.
Cheshire Home Girne Rehabilitasyon Merkezi de dün Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ı ziyaret eden dernekler arasındaydı.
Cheshire Home Girne Rehabilitasyon Merkezi Başkanı Attila Berberoğlu, rehabilitasyon merkezinin sunduğu hizmetlerin yanı sıra sorunlara da değinerek çözümü için ivedilikle destek istedi.

Sağlık konusunda toplantı
Öte yandan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu; ilgili bakanlıkların müsteşarları, Başbakanlık Müsteşarı Olgun Amcaoğlu ve Kıbrıs Türk Hemşireler Ebeler Sendikası Başkanı Ali Özgöçmen ile sağlık sorunlarıyla ilgili toplantı yaptı.
Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre toplantıda, sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi, ihtiyaç duyulan eleman sayısının tespiti ve rotasyon ile ilgili konular ele alındı.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2016, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473