banner564

Ödenemez

Sanayi bölgesi esnafı, elektriğin yeniden zamlanacağı yönündeki haberlere tepki gösterdi

Ödenemez
banner598

 İlkyaz PORTAKALCIOĞLU
   Elektrik ücretlerine yeniden zam geleceğine ilişkin haberler en fazla Lefkoşa’daki sanayi esnafını tedirgin etti.
   “Zaten yüzde 30’luk son zam ile faturaları ödeyemez duruma geldik” diyen sanayi esnafı, hükümetin yeni bir zam yapması halinde kepenk indireceklerini söyledi. Esnaf “yapılan işlerin parasını tahsil etmekte zorlandığımız yetmezmiş gibi yeni bir elektrik zammını kaldıramayız. Hükümet buna engel olsun”dedi.


Ne dediler… Ne dediler…
Mustafa Baş:
 Durumumuzdan mutlu değiliz. Bu krizde kim mutlu olabilir ki? Yeni zam haberleri ile bayramı korku ile geçirdik. Şu anki durumda ayda 1000-1500 Türk Lirası arası elektrik faturası ödüyoruz. Her şey pahalı cebimizde bir şey kalmıyor. Harçlığımızı çıkarabilirsek ne mutlu bize... Hayat bu durumdan sonra zorlaştı.

Gökhan Yıldırım: 
İşler dövizin artması ile düştü. Kötü durumlara geldik. İnsanların alım gücü ekonomik şartlardan dolayı azaldı. Bu durum bize yansıyor. Son noktaya geldik. İşçileri ödedikten sonra elimde 300 Türk Lirası kaldı. Bu durumdan da şikâyetçiyiz. Eskiden elektriğe Bin- Bin 500 Türk Lirası öderken bu kez 3 bin Türk Lirası ödedim. Daha da zam kaldıramayız.

Süleyman Yaşlıhan:  
Dövizin artması, pahalılıklar ve ileriyi göremememiz bizi korkutuyor. Markete girdiğim zaman içim kan ağlıyor. Her markette fiyatlarda değişkenlikler mevcut. Kontrol eden birinin olması gerekir. Bu böyle giderse tüm inşaatlar da yavaşlayacak acısı sonra çıkacak. Bunların dışında ev geçirdiğim zamanda değişiklik yok ama ödediğim fatura yüzde 100 zamlanmış gibi geldi. Devletin da kendi para birimi olmadığı için bu duruma da bir çare üretebileceğini düşünmüyorum.

Mehmet Tarım: 
Hiç mutlu bir bayram geçirmedim. Devlette bu durumda suçludur. Bankalar bile yapmaz onların yaptığı hırsızlığı. Bu durumların içinde bu bayramda kim mutlu olabilir? Üst üste birkaç peşin satış yaptım yoksa biraz olsun yüzüm gülmeyecekti. Esnaf kan ağlıyor. Dünya kadar elektrik faturası ödedik. 700 Türk Lirası fark var eskiden ödediklerimiz ile. İnsanları kötü iş yapmaya itiyorlar. 

Cemal Sarı: 
Elektrik için her ay 500-600 öderken 1000-1200 Türk Lirası ödemeye başladık. Bunun içinden nasıl çıkacağız?. İnsanlarda zaten para kalmadı. Yeni bir zam çok kötü olur. Çalışanları bile ödemekte zorluk yaşıyoruz.

Suphi Evin:
 Şu anda işler durgun dövizin yükselmesi ile durum kötü ama şükrediyoruz durumumuza harçlığımızı, çocuklarımızın rızkını çıkarabildiğimiz kadar çalışıyoruz. Piyasadan memnun değiliz. Ellerinde mal bulunduranlar bunları stoklayıp daha sonra yüksekten veriyorlar. Bu durum da herkesi etkiliyor. Fırsatçılara engel olunması ve denetime gidilmesi gerekmektedir. Müşteri çekebilmek için 50 takla atıyoruz. Zamlar herkesi etkilediği gibi bizi de etkiliyor bu durum. Önümüzü göremiyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473