banner564

“Öğretmen istiyoruz”

18 gündür derslere girmeyen Kumyalı İlkokulu öğrencileri ile velileri eylemlerini sürdürdü

“Öğretmen istiyoruz”
banner598
Osman ZORLU
Öğretmen eksikliği nedeniyle 18 günden beri derslere girmeyen Kumyalı İlkokulu öğrencileri, velileriyle birlikte dün de eylem yaptı.
Daha önce çapa, kürek ve topuzlu eylem yapan öğrenciler dün de seslerini duyurabilmek adına köy meydanında toplanarak, “Eğitim hakkımız, öğretmen istiyoruz” diyerek Kumyalı’dan Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova’ya mesaj gönderdi.
Veliler ise çocuklarının bir an önce okullarına gitmelerini ve hak ettikleri eğitimi almalarını istediklerini belirterek, “Çocuklarımızın eli çapa kürek değil kalem tutmalı” dedi.
Diyalog’a konuşan Köy Muhtarı Yaşar Demir, İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları’nın köye gelerek kendilerine destek yerine okulun tümden kapatıĺarak öğrencilerin Mehmetçik’e taşınacağını söylediğini ileri sürdü. Yaşar Demir, Biray Hamzaoğulları’nın kendilerini tahrik ettiğini ve bu davranışını kınadıklarını söyledi. Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Öztürk de bugün sabah itibarı ile çocukları okula göndereceklerini ve mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2016, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473