banner564

Öğretmenler su borusu çekti

Türkiye’nin KKTC’ye yönelik politikalarını eleştiren sendikalar elçilik önünde eylem yaptı

Öğretmenler  su borusu çekti
banner598

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği önünde eylem ve basın açıklaması yaptı; Türkiye'nin KKTC'ye yönelik geçmişten bugüne uygulamalarını eleştirdi.

KTÖS, KKTC’de yaratıldığını savunduğu “sistemsizliğin” halkın değil, ülkedeki hükümetler ve Türkiye’nin suçu olduğunu ifade ederek, ülkede “kaynak yok” söylemini eleştirdi ve kaynak yaratılması için ilk olarak; milletvekili ve belediye başkanı sayısının azaltılabileceğini, üst kademelerden maaş kesintisi yapılabileceğini kaydetti. Eyleme Sendikal Platform da destek verdi.
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil elçilik önünde yaptığı konuşmada, ülkede kaynakların iyi yönetilmesinin önemine işaret ederek, yetkililerin toplum refahına yönelik değil, Türkiye'ye göre hareket ettiğini savundu, Türkiye'nin KKTC'ye yönelik uygulamalarını eleştirdi.
Sendikal Platform adına konuşan KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel de, ülkede "soygun" düzeni bulunduğunu, bunun da hükümetler ve Türkiye hükümetleri tarafından yaratıldığını iddia etti.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2016, 12:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474