banner564

Okullar sorunlu açılıyor

Topaloğlu, 2018-2019 döneminde Eğitim Bakanlığı’na bağlı sözleşmeli öğrenci taşımacılığı yapmayacaklarını açıkladı

Okullar sorunlu açılıyor
banner598

 Doğuş Özokutan ÇİFTÇİOĞLU

Kamu Araçları İşletmecileri Birliği (KAR-İŞ) Başkanı Fuat Topaloğlu, 2018-2019 döneminde Eğitim Bakanlığı’na bağlı sözleşmeli öğrenci taşımacılığı yapmayacaklarını açıkladı. 
Konuyla ilgili dün Lefkoşa Otobüs Terminali’nde basın toplantısı düzenleyen Topaloğlu, son aylarda özellikle ana giderleri olan mazota gelen zamların kendilerini her gün zarara soktuğunu dile getirdi.
Dövizdeki artışın servis, yedek parça, yağ, lastik gibi giderlerini iki kat pahalandırdığını anlatan Topaloğlu, “Mevcut şartlar mevzu bahis iken bizler de taşımacılık ücretlerine artış almak zorundayız” dedi.
Bu bağlamda taleplerini ilgili bakanlığa ve izin kuruluna yaptıklarını dile getiren Topaloğlu şöyle devam etti:
“Ancak maalesef her gün ötelenerek gerekli artış tarafımıza verilmemiştir. Bu şartlar altında ciddi anlamda zarar etmekteyiz”

“Üyelerin bazıları 2017-2018 ödemelerini almadı”
Sözleşmeli öğrenci taşımacılığı yapan üyelerinden bir kısmının hala 2017-2018 yılından kalan ödemelerini alamadığını söyleyen Topaloğlu, Eğitim Bakanlığı ile yaptıkları toplantılar sonucu çok daha büyük sorunların kendilerini beklediğini gördüklerini kaydetti.
Topaloğlu açıklamasının sonunda bu şartlar altında Eğitim Bakanlığı’na bağlı sözleşmeli öğrenci taşımacılığını başlatmalarının mümkün olmadığını kaydetti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473