banner564

Olacak gibi

Adanın iki kesimi arasında elektrik şebekeleri tamamen birleşti, cep telefonları konusunda hukuki engelin kaldırıldığı bildirildi

Olacak gibi
banner598

 KKTC ile Güney Kıbrıs arasında elektrik şebekelerinin artık tamamen birbirilerine bağlandığı, bu yönde ikinci aşama çalışmaların Mart ayı sonunda tamamlandığı iddia edildi.

   Rum basın haberlerine göre cep telefonları konusunda engellerin kalktığı ve Rum lideri Nikos Anastasiadis’in “Hukuki bir sorun da kalmadı” diyerek, çalışmalara destek verdiği iddia edildi.
   Fileleftheros gazetesi: “Elektrik Birleşti – Elektrik Şebekesi Bir Oldu – Özgür Bölgelerin ve İşgal Bölgelerinin Elektrik Ağı Tam Birleşme Sonrasında Artık Tek Şebeke Gibi Çalışıyor” başlıkları altında manşet ve iç sayfalarından geniş yer verdiği haberinde, KKTC ile Güney Kıbrıs’ın elektrik şebekelerinin artık tamamen birleştiğini belirtti.
   Gazete, şebekelerin birleştirilmesi çalışmalarının ikinci kısmının Mart ayı sonunda tamamlandığını belirterek herhangi bir arıza veya ihtiyaç halinde artık yedi gün 24 saat bağlı şebekelerin kullanılabileceğini yazdı.
   Herhangi bir arıza veya ihtiyaç halinde karşılıklı elektrik alış verişinin, ara bölgeden herhangi birinin şalterleri açıp kapatmasına ihtiyaç duyulmadan otomatik şekilde gerçekleşeceğini vurgulayan gazete, alınan veya verilen elektrik miktarını ise bağlantı noktalarında yer alan elektrik sayaçları tarafından ölçüleceğini belirtti.

İlk sınav başarılı

   Birleşmiş elektrik şebekesinin ilk büyük sınavını, geçtiğimiz Salı günü, Larnaka’daki Vasiliko Elektrik Santralinde yaşanan arıza sonucunda Güney Kıbrıs’ta elektriklerin kesilmesi olayında başarıyla verdiğini vurgulayan gazete, söz konusu arızanın sistemi otomatik olarak çalıştırarak KKTC’den Güney Kıbrıs’a 100 megavat elektrik verilmesini sağladığını yazdı.
   Gazete, söz konusu arıza sırasında alınan elektriğin Güney Kıbrıs’ın yüzde 50’sinin ihtiyacını karşıladığını, bu yüzden de KKTC’de de elektriklerin gittiğini vurguladı.

Cep’ler için özel toplantı

   Bu arada Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in başkanlığında gerçekleştirilen bir toplantıda cep telefonlarıyla ilgili son durumun ele alındığı ve ortada herhangi bir sorunun kalmadığı iddia edildi.
   Politis gazetesi “Cep Telefonlarıyla İlgili Herhangi Bir Engel Yok-Anastasiadis ve Hukuk Dairesi Şirketleri Teskin Etti” başlıklı haberinde Rum Başkanlık Sarayı’nda, iki taraftaki cep telefonu şebekeleri arasında roaming sağlanması konusunda yapılan toplantı haberine geniş yer verdi.
Rum Yönetimi Başkanı ve danışmanlarının, bu Güven Yaratıcı Önlemin ileriye götürülmesinde herhangi bir- hukuki bile- engel bulunmadığını düşündüklerini yazan gazete toplantının gizlilik içerisinde yapıldığını, katılımcıların ise görüşmeden herhangi bir şeyin sızmaması için sessizlik yemini ettiğini belirtildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473