banner564

Sınır dışı edilecekler

Huzur operasyonunda ülkede kaçak kaldıkları tespit edilen 8 Pakistanlı 3 gün tutuklu kalacak

Sınır dışı edilecekler
banner598

 Suna ERDEN

Girne’de gerçekleştirilen huzur operasyonunda ülkede kaçak kaldıkları tespit edilen Pakistan uyruklu Yasir Hussain (E-29), Amir Kossain (E-33), Nazakat Ali (E-24), Naqash Ahmed (E-28), İftikhar Ashraf (E-22), Mohammad Ebrahım (E-29), Arshad Ali (E-48) ve Ehsan Raza (E-28) dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Zanlıların 2014-2018 yılları arasında ülkede kaçak yaşam sürdükleri belirtildi.
Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, 19 Nisan 2019 tarihinde aldıkları bir ihbar üzerine Girne’de iki farklı ikametgâha baskın düzenlediklerini belirtti. 
Polis, yapılan kontrolde zanlı Yasir Hussain’in 2018, zanlı Amir Kossain’in 2018,  zanlı Nazakat Ali, Naqash Ahmed ve zanlı Mohammad Ebrahim’in 2017 ve zanlı Arshad Ali ile zanlı Ehsan Raza’nın 2014 tarihinden beridir KKTC’de herhangi bir muhaceret işlemi yaptırmaksızın kaldıklarını tespit ettiklerini söyledi. 
Polis, meseleyle ilgili soruşturmanın henüz yeni başladığını belirterek, zanlılarla ilgili ihraç işlemlerinin başlatılabilmesi için gerekli olan yazışmaların henüz tamamlanamadığını mahkemeye aktardı. 
Polis, zanlıların ihraç kararları çıkana kadar 3 gün süreyle poliste tutuklu olarak kalmalarını talep etti. 
Mahkemeden söz hakkı alan zanlılar ise çalışma izinlerinin yenilenmediğinden dolayı kaçak duruma düştüklerini söyledi. 
Kıdemli Yargıç Gökan Asafoğulları, zanlıların değişik tarihlerden beri ülkede ikamet izinsiz bulunduklarına dikkat çekerek, zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu olarak kalmalarına emir verdi.

Akdoğan’da 7 kaçak
Öte yandan Lefkoşa’da da operasyon düzenleyen ekipler, 750 aracı kontrol etti ve suç işlediği tespit edilen 113 araç sürücüsü hakkında ileri işleme gitti. Muhtelif suçlardan dolayı da 5 araç trafikten men edildi.
Akdoğan’da yapılan operasyon sonucunda ise kaçak olduğu tespit edilen 7 kişi yakalandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473