banner564

Olay kınandı

Sağlık sektöründe örgütlü olan sendikalar, bir hemşirenin darp edilmesini ayrı ayrı protesto etti

Olay kınandı
banner598
Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde bir hemşirenin darp edilmesi olayını protesto etmek amacıyla 1 saatlik uyarı grevi yaptı. Sağlıkta örgütlü diğer sendikalar da açıklama yaparak olayı kınadı.
Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş grev sırasında Acil Servisi önünde yaptığı açıklamada, hastanelerdeki personel sayısının artık ülke nüfusuna yetmediğini söyleyerek, sağlık çalışanlarının tüm olumsuzluklara rağmen fedakârlıkla görevlerini sürdürdüğünü söyledi.
Özkardaş 36 saat nöbet tutmak zorunda kalan sağlık çalışanlarına ayrıca çok sayıda saldırı yapıldığını kaydederek, Sağlık Bakanlığı’nın bunlarla ilgili önlem alması gerektiğini, konu sağlık olduğunda “para yok” denmemesi gerektiğini söyledi.
Eylemi, sağlıkta örgütlü diğer iki sendikayla birlikte yapmak istediklerini, fakat bu tip çağrılarına yanıt alamadıklarını söyleyen Özkardaş, kendilerinin diğer sendikaların aynı konuda yapacağı eylemlere destek olacağını, konunun “sendikalar” değil “sağlık çalışanlarının onuru” meselesi olduğunu söyledi.
Erol Şeherlioğlu başkanlığındaki Tıp-İş’e verdiği destekten dolayı teşekkür eden Özkardaş, yapılan saldırıyı kınadıklarını ve hükümetle Sağlık Bakanlığı’na acil önlem alma çağrısı yaptı.

Köse: Bakan geçmiş olsun bile demedi
Daha sonra KTAMS, Hemşireler ve Ebeler Sendikası ile Sağlık-Sen Başkanları da hastaneye gelerek darp olayıyla ilgili basına açıklamada bulundular. Kamu-Sen’de örgütlü hemşire ve doktorlar da bu sendikaların açıklamasına destek verdi.
Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Oğuz Köse her geçen gün yeni bir darp ve şiddet olayıyla karşılaşan sağlık çalışanlarının tek amacının, halka şifa dağıtmak ve sağlık sistemi içerisinde mümkün olan en iyi hizmeti vermek olduğunu belirtti.
24 saat görev yapan, 18 saatlere varan vardiyalarda çalışan hemşirelerin Bakanlıktan takdir ve teşekkür beklerken, kendini bilmez kişilerce darp edildiğini söyleyen Köse, “ailenin babası” olarak nitelediği Sağlık Bakanı’nın bugün halen bir geçmiş olsun mesajı yayınlamadığını, açıklama yapmadığını söyledi.

Kaptan: Sorunların çözümü için adım atılmıyor
KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan da hiçbir hükümetin sağlıktaki sorunları çözmek için adım atmadığını kaydederek, sağlıktaki sorunların faturasının her zaman çalışanlara ve sağlık dağıtmak için uğraş verenlere kesildiğini söyledi.
Kaptan, halkın tepkisini yanlış noktaya yönlendirdiğini üzülerek gördüğünü ifade ederek, hükümet edenlere tepki gösterilmesi gerektiğini bildirdi.
Kaptan Özel Güvenlik Yasası’nın meclisin alt komitesinde beklediğini ve çalışanlarla ilgili her yasada olduğu gibi geciktirildiğini savundu.

Oktar: Çalışanla halk gırtlak gırtlağa
Sağlık-Sen Başkanı Kemal Oktar, “Sağlık hizmetini alanın da verenin de memnun olacağı bir sistem getireceğini” vadeden Sağlık Bakanı’nın en sonunda çalışanla halkı gırtlak gırtlağa getirdiğini savundu.
Bakanların televizyon kanallarında “Bu sendikalara inanmayın bunlar yalancıdır” şeklinde konuştuklarını iddia eden Oktar, “Biz yalancı, siz doğrucu... Sizi alkışlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Gülle: Saldırı kabul edilemez
Öte yandan Kamu-Sen’i kabul eden Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de sendikanın bu konudaki duyarlılığına teşekkür ederek, sağlık personeline olabilecek fiziki ve sözlü saldırıların kabul edilemez olduğunu ve bunu şiddetle kınadıklarını vurguladı. 
Gülle, sağlık çalışanlarının tüm özverileriyle hoşgörüyle görevini yaptığını, halkın da bu konuda duyarlı olması, dikkatli davranması gerektiğini ifade ederek, sağlık çalışanına yönelik yapılan olayın kabul edilemez olduğunu kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2014, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474