banner564

‘Ona ihtiyacımız var’

Sosyal Demokrat Parti, Asil Nadir’in Kıbrıs’a gönderilmesi için imza kampanyası başlatıyor

‘Ona ihtiyacımız var’
banner598
   Rumların  haksız saldırıları sonucunda iflas eden Polly Peck Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı, ünlü işadamı Asil Nadir’in, Türkiye üzerinden KKTC’ye iadesi için İngiltere’de başlatılan imza kampanyası devam ederken, Sosyal Demokrat Parti (SODEP) ikinci bir kampanya için çalışıldığını açıkladı.
   Parti Genel Başkanı Tözün Tunalı, İngiltere’de 5 yıl hapse mahkum edilen Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir’in geriye kalan bir yıllık mahkumiyetini ülkesinde çekmesi için imza kampanyası başlatacaklarını söyledi “Kıbrıs Türkü için önemli değer olan Asil Nadir’e KKTC’nin ihtiyacı vardır”dedi.
   Tunalı, Nadir’in 4 yıl önce suçsuzluğuna inanarak yargılanmak ve aklanmak için kendi isteğiyle İngiltere’ye gittiğini ve yargılama sonrasında 5 yıl hapse mahkum edildiğini, Asil Nadir’in de bu durumdan dolayı İngiliz vatandaşlığını iade ederek TC vatandaşı olarak geriye kalan 1 yıllık mahkumiyetini Türkiye’de çekmek için müracaat ettiğini hatırlattı.
   İngiliz hükümetinin istemiş olduğu tüm taahhütler yerine getirilmiş olmasına rağmen şu ana kadar iadesi ile ilgili bir adım atılmadığını belirten Tunalı, bu iadenin yapılabilmesi için SODEP olarak imza kampanyası başlatacaklarını kaydetti.
   Tunalı, “Toplanacak olan imzalar KKTC’de bulunan İngiltere Konsolosluğu’na teslim edilip haksız yere mahkumiyeti devam eden Sayın Nadir’in iadesini isteyeceğiz.Bu hareketin tüm KKTC insanının bir boyun borcu olduğunu düşünerek bu adımı atıyoruz” ifadelerini kullandı.
   Tunalı, “73 yaşına gelmiş değerli insanın ülkesine iadesinin engellenmemesi hususunda İngiltere hükümetinin adım atmasını istediklerini” belirterek, tüm halkı başlatacakları kampanyaya katılmaya davet etti.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2015, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474