banner564

Önemli uyarı

Sucuoğlu, “Kıbrıs konusunda 50 yıl daha kayba yol açacak tutumlardan vazgeçilmeli” dedi

Önemli uyarı
banner598

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Kıbrıs meselesinin 50 yıldır defalarca buzluktan çıkarılıp ısıtılarak tekrar sunulduğunu, buna rağmen bir arpa boyu yol ilerlenemediğini, dolayısıyla 50 yıl daha kayba yol açacak tutumlardan vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı.

Yapılan açıklamaya göre  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu,  katıldığı bir televizyon programında Kıbrıs meselesi, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın açıklamaları ve Bakanlık icraatları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 “Alınganlık bir şey kazandırmaz”
Faiz Sucuoğlu, Başbakan Ersin Tatar’ın açıklamalarının UBP’nin yıllardır izlediği siyaseti yansıtan ifadeler olduğunu belirterek,  UBP’nin görüşlerinin halkın büyük bir  kesiminin görüşlerini temsil ettiğini ve dikkate alınması gerektiğini ifade etti. 
Sucuoğlu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın UBP Genel Başkanı ve Başbakan Tatar’a yönelik açıklamalarının “doğru olmadığını Akıncı’nın gereksiz bir  alınganlık” içine girdiğini” öne sürerek  bunun Kıbrıs Türk halkına bir şey kazandırmayacağını kaydetti.
Güney Kıbrıs’ın, Kıbrıs Türkü’nü azınlık olarak gördüğünün altını çizen Sucuoğlu, “ Bunu asla kabul etmeyiz. Biz devlet sahibi bir halkız” dedi. 

Sancar, çalışmaları aktardı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, KKTC Milli İradeye Saygı Platformu yetkililerini kabul etti.
Verilen bilgiye göre, Milli İradeye Saygı Platformu Başkanı Talip Sancar, görüşmede, Platformun çalışmaları hakkında Bakan Sucuoğlu’na bilgi verdi. 
“Askıda ekmek” projesinden bahseden Sancar, bugüne kadar yaklaşık 60 bin kişiye ekmek dağıttıklarını anlattı. Sancar daha birçok projeleri olduğunu belirterek Bakan Sucuoğlu’ndan destek istedi.
Bakan Faiz Sucuoğlu ise, ihtiyaçlı vatandaşlara hizmet anlamında bir nevi hayır kurumu gibi çalışan platformun hep ön safhada olduğunu belirterek, toplum yararına çalışan kurumlara katkı koymayı her zaman bir görev kabul ettiklerini söyledi.

Ankara’da önemli toplantı
KKTC ile TC arasında  imzalanan "Çalışma, Sosyal Güvenlik ve İstihdam Alanlarında İşbirliği Anlaşması " çerçevesinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri Ankara’da Türkiye Cumhuriyeti Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri  ile ikinci kez  bir araya geldi.
Bakanlık açıklamasına göre, KKTC’de hazırlıkları bir süredir devam eden Genel Sağlık Sigortası uygulamaları başta olmak üzere sosyal güvenlik alanında bir çok konunun ele alındığı toplantıda, heyetler  işbirliği imkanlarını değerlendirdi ve ilerleyen  günlerde Genel Sağlık Sigortası alanında  tecrübe paylaşımı yapabilmeyi amaçlayan işbirliği protokolü  imzalama kararı aldı.
KKTC heyeti Ankara’daki temasları sırasında,  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı TC Çalışma Genel Müdürlüğü yetkilileri ile de görüşme yaparak, KKTC’de işsiz gençlere yönelik istihdam politikaları, KKTC istihdam stratejisi konularıyla ilgili yetkililer ile görüş alışverişinde bulundu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473