banner564

Onlar da başaramadı

‘Barışa katkı olsun’ diye Rumların yetiştirdiği kuzulardan 43 tanesini kuzeye geçiren İbrahim Kedi ile Mustafa Parıldak tutuklandı

Onlar da başaramadı
banner598
Teoman TURAN
Kuzey ile Güney Kıbrıs arasında Yeşil Hat Anlaşmasından kaynaklanan ticaret hakkı çok sağlıklı kullanılmasa kaçak yollardan iki ülke arasındaki ticaret her geçen gün gelişiyor. Özellikle sınır köylerinde et ve canlı hayvan kaçakçılığı son dönemde hızla artıyor.
Bunun son örneği önceki gün Akıncılar Köyünde yaşandı. Güney Kıbrıs’tan kaçak canlı hayvan getiren İbrahim Kedi ve Mustafa Parıldak Türk polisi tarafından suçüstü yakalandı.
Zanlılar dün yargılanacakları davalardan teminata bağlanmak üzere Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlılar, “Askeri Yasak Bölgeyi İhlal ve Gümrüksüz Mal Tasarrufu” suçlarından teminata bağlandı.
Mahkeme, zanlı İbrahim Kedi’nin için 2 kefilin 50’şer bin TL kefalet senedi imzalaması, zanlı Mustafa Parıldak için ise 2 kefilin 20’şer bin TL kefalet senedi imzalamasına, her iki zanlının yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına ve iki haftada bir polise giderek imza atmalarına emir verdi.

Güneyden sürü getirdiler…
Zanlılar, 10 Mayıs tarihinde saat 15.30 sıralarında Akıncılar bölgesinde askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Güney Kıbrıs’a gitmiş ve orada anlaşmış oldukları bir çobandan 13 dişi kuzu ve 30 erkek kuzudan oluşan 43 adet küçükbaş hayvanı güderek KKTC geçirmişti. Zanlılar, bu esnada Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü Ekipleri tarafından suçüstü tespit edilerek tutuklanmıştı. Zanlıların ülkeye getirdiği 43 havyanın ise devlet üretme çiftliğinde bakıma alındığı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2017, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474