banner564

“Orası en önemli makam”

Kudret Özersay, Cumhurbaşkanlığının emeklilik günlerini geçirme yeri olmadığını söyledi

“Orası en önemli makam”
banner598
Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Kudret Özersay ve gönüllüleri önceki gün akşam Lefkoşa’da dayanışma etkinliğinde bir araya geldi. 
Ülkenin farklı bölge ve köylerinden gönüllülerin katıldığı etkinlikte konuşan Özersay, Cumhurbaşkanlığı makamının dünya tarafından tartışmasız kabul gören en önemli makam olduğunu belirterek, “Buranın emeklilik günlerinin geçirileceği bir yer olmadığını artık herkes anlamalıdır” dedi. 
Kudret Özersay, “Ülkenin kaybedecek bir beş yılı daha olmadığını hatta kaybedecek beş dakikası bile olmadığını” belirterek, kendisi için “Arkasında parti yok” dediklerini, ancak kendisinin “arkamda bir parti olmasındansa yanımda halkın olmasını tercih ederim” dediğini vurguladı. 

“Örgüte taş çıkaracak gönüllü ordum var”
Özersay, örgüte taş çıkartacak bir gönüllüler ordusu bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:
“Herkes artık bir şeyi tartışmasız olarak kabul ediyor; hızla çoğalıyor, büyüyor, yükseliyoruz. Sözde değil gerçek bir değişim isteyenler olarak, bu ülkede çocuklarının ve torunlarının geleceğini düşünenler olarak, tek gailesi memleketi olanlar olarak çoğalıyor, büyüyor, yükseliyoruz.” 
Özersay, dayanışma etkinliğinde Güzelyurt, Girne, İskele, Gazimağusa, Lefkoşa, Erenköy, Sipahi, Gaziköy, Maraş, Alsancak, Sadrazamköy ve Aydınköy’den gönüllüler olduğunu belirterek, katılan herkese teşekkür etti.

“Tüm vatandaşları temsil edeceğim”
 Uluslararası alanda bu ülkenin tüm vatandaşlarını, hiçbir ayrım gözetmeksizin, hak ettiğimiz şekilde temsil etmeye adayım. Müzakere masasında yapıcı, yaratıcı bir tutumla, Kıbrıs Türklerinin kendi önerilerini kendisinin geliştireceği, aktif bir diplomasi ile bölgesel bir aktör olacağı, hiç bir zaman devre dışı kalmayacağı bir çözüm vizyonuyla haklarımızı savunmaya adayım.
Her kiminle olursa olsun kuracağımız ilişkide; Kıbrıs Türk halkının iradesini esas almaya; kurumlarımızı ezdirmemeye; bunca yıldır verdiğimiz kimlik mücadelesine yakışır, onurlu bir duruş sergilemeye adayım.”

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2015, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473