banner564

Organize işler

Güneyden çaldıkları aracı tekrar sahibine vermek için tehditle 15 bin Euro isteyen çete çökertildi

Organize işler
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Güney Kıbrıs’tan Kipryos Michaelides’e ait aracı çalıp KKTC’ye getirdikten sonra tehditle para isteyen Libyalı çete ile Kıbrıslı Türk ortakları önceki gün düzenlenen operasyon sonucu yakalandı.
Aracı çalıp kuzeye getirdikten sonra Michaelides’i telefonla arayıp, “Araban mafyanın elinde. 15 bin Euro nakit getirmezsen arabanı parçalayacağım” dedikleri belirtilen zanlılar Marwan Altdash, Moataz Favzi Malawaj, Salem Mohamde Quassum ile Turgut Yazgı dün mahkemeye çıkarıldı.
Elde edilen bilgilere göre; güneyde araç kiralama dükkânı bulunan Kipryos Michalelides, birkaç gün önce işyerine gelen bir kadına araç kiraladı. Aracı kiralayan kadın kuzeye geçtikten sonra Kipryos Michalelides’i aradı. Söz konusu kadın arabanın Marwan Altdash’da olduğunu söyledi.
Bunun üzerine Kipryos Michalelides, Altdash’ı telefonla aradı. Altdash ona, “Araban mafyanın elinde. 15 bin Euro nakit getirmezsen arabanı parçalayacağım” dedi.
Aldığı cevap üzerine Michalelides, kuzeye gelerek polise şikâyetçi oldu.
Polis, Michalelides’i de dahil ettiği operasyon sonucu organize bir şekilde çalışan dört zanlıyı yakaladı.
Aracı kiralayan kadın şahsın aradığı belirtilirken, dört zanlı dün tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarıldı.

Baskın yapıldı, zanlılar yakalandı
Adli Şube’de görevli polis memuru Löğmen Yücetürk, 10 Haziran 2019 tarihinde, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde sakin Kipryos Michaelides’e ait aracın sirkat edilerek, KKTC’ye getirildiğini söyledi.
Polis, Marwant Altdash’ın Michaelides’i telefonla arayarak, “Araban mafyanın elinde. 15 bin Euro nakit getirmezsen arabanı parçalayacağım” diyerek tehdit ettiğini açıkladı.
Polis, Michaelides’in polise gelerek şikâyetçi olduğunu kaydetti.
Yücetürk,  şikayet üzerine soruşturma başlatıldığını ve Michaelides’in de operasyona dahil edildiğini ifade etti. Yücetürk, Michaelides’in, Marwan Altdash, Moataz Favzi Malawaj ve Salem Mohamde ile konuştuğu esnada baskın düzenlendiğini ve zanlıların gözaltına alındığını açıkladı.
Tutuklanan zanlılardan Altdash’ın, aracın Turgut Yazgı’da olduğunu söylediğini belirten polis, Yazgı’nın da tespit edilerek gözaltına alındığını belirtti.

Turgut’un makinist dükkânı var
ZanlıTurgut Yazgı’nın makinist dükkânı olduğuna dikkat çeken Yücetürk, meselenin ciddi olduğunu ve soruşturmanın henüz yeni başladığını bildirerek, mahkemeden 3 gün süre talep etti. 
Yargıç Umut İnan, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların, 1 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474