banner564

Cezaevine gittiler

Arasta’da satırlı, sopalı kavga eden 8 zanlıdan 5’inin turist olduğu ve benzer sabıkalarının bulunduğu ortaya çıktı

Cezaevine gittiler
banner598

Suna ERDEN
Lefkoşa’nın Arasta bölgesinde kalabalık iki grup arasında yaşanan kavganın ardından tutuklanan 7 zanlının ardından olaya karıştığı tespit edilen 16 yaşındaki bir kişi daha tutuklandı.
Tutuklu bulunan 7 zanlı ile önceki gün gözaltına alınan 16 yaşındaki R.U. dün teminat talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada soruşturmanın tamamlandığı, Selçuk Koç, Aykut Demir, Sergen Demir, Ali Haydar Erdine, Ergin İçin’in turist, Ahmet İçin’in ise KKTC vatandaşı olduğu belirtildi. Ayrıca zanlıların benzer sabıkaları olduğu da açıklandı.

Alkolü içince efelendiler
Duruşmaya çıkarılan zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, olayın 4 Haziran saat 21.00 sıralarında Arasta bölgesinde yaşandığını hatırlattı. 
Polis, zanlıların daha önceden aralarında bulunan husumetten dolayı kavga ettiklerini belirtirken, çıkan olayda üç kişinin hafif yaralandığını, Ahmet İçin’e ait aracın ise kasti hasara uğratıldığını söyledi.
Kavgadan sonra zanlıların tutuklandığını belirten polis, Aykut Demir’in nefesinde 94, Sergen Demir’in nefesinde 244, Selçuk Koç’un nefesinde 110 ve Ali Haydar Erdine’nin nefesinde ise 112 promil alkol tespit edildiğini açıkladı.

Tahta sopalar emare alındı
Olayda kullanılan satır ve tahta sopanın bulunarak emare alındığını söyleyen polis, kamera görüntülerinin incelendiğini ve kavgaya karışan 16 yaşındaki zanlının da tespit edildiğini belirtti.
Polis, Selçuk Koç, Aykut Demir, Ali Haydar Erdine, Ergin İçin’in turist statüsünde, Ahmet İçin’in ise KKTC vatandaşı olduğunu söyledi. Polis, zanlıların benzer sabıkaları olduğunu belirterek, tutuklu yargılanmalarını talep etti.

Mahkeme gerekli emri verdi
Mahkeme, Selçuk Koç, Ali Aykut Demir, Dergah Sergen Demir, Ergin İçin ve Ahmet İçin’in 1 ayı aşmamak üzere cezaevinde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi. 
Mahkeme,  zanlılar Erhan Tunç, Ali Haydar Erdine ve R.U isimli çocuğun ise bir kefilin 30 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473