banner564

Ortak çağrı

UBP’nin 6 genel başkan adayı, üye listelerinin kendilerine gerektiği şekilde verilmediğini iddia etti, parti organlarının toplanmamasını eleştirdi

Ortak çağrı
banner598
Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) 6 genel başkan adayı, üye listelerinin kendilerine gerektiği şekilde verilmediğini iddia ederek, bu durumu ve parti organlarının toplanmamasını eleştirdi.
UBP’nin 31 Ekim’de yapılacak kurultayında başkanlık için yarışacak 6 aday dün UBP Genel Merkezinde basın toplantısı yaparak, UBP yetkili organlarına bir an önce toplanarak kurultayla ilgili kararlar alma çağrısı yaptı.
Basın toplantısında sırasıyla, Zorlu Töre, Ersin Tatar, Ünal Üstel, Nazım Çavuşoğlu, Ersan Saner ve Oğuz Ceyda açıklamalarda bulundu.

Töre: Uzlaşı ve hoşgörü kalmadı…
Basın toplantısında İlk sözü alan UBP Genel Başkan adayı Milletvekili Zorlu Töre, UBP Kurultayına 15 gün kaldığını anımsatarak, çalışmaların ne durumda olduğunu bilmediklerini, birçok konuyu da gazetelerden öğrendiklerini söyledi.
Kurultay düzeninin nasıl olacağını genel başkan adaylarıyla ilçe başkan adaylarının biraraya gelerek belirlemesi gerektiğini ifade eden Töre, “UBP’de bugüne kadar yapılan bütün kurultaylarda böyle yapılırdı” dedi.
Parti tabanına da ayrı bir vefa duygusu taşıdıklarını ve üye yapılmayanları da kurultayda seçilmeleri halinde üye yapacaklarının sözünü veren Töre, kurultay sürecinin her zaman zor olduğunu, bunun ancak uzlaşıyla aşılabileceğini, parti liderliğinde bu uzlaşı ve hoşgörünün olmaması nedeniyle de üzüntü duyduklarını söyledi.

Tatar: Bir kurultay bu kadar mı önemlidir?
UBP Genel Başkan adayı Milletvekili Ersin Tatar ise, bu hafta sonu ilçe kongrelerinin ilçe başkanlarının ve ilçe yönetim kurullarının, 15 gün sonra da parti başkanının seçileceğini söyleyerek, hala imzalı mühürlü üye listelerinin kendilerine ve ilçe başkan adaylarına verilmediğini ileri sürdü.
 “Bir kurultay bu kadar mı önemlidir de etraf bu kadar karışıp geriliyor anlamak mümkün değil” diyen Tatar, merkez yönetim kurulu ve parti meclisini de bir kez daha göreve davet etti.

Üstel: Küçük hesaplar partiyi küçültüyor
UBP Genel Başkan adayı Milletvekili Ünal Üstel de, iki aydır sürekli UBP’yi ve kurultayı konuşmaktan dolayı üzüntü duyduğunu belirterek, “Memleketin ekonomisinde, hayvancısında tarımcısında sıkıntı varken biz sadece kurultayla ilgileniyoruz” dedi.
Kimsenin halkın bu kadar zamanını çalmaya hakkı olmadığını savunan Üstel “bizim genel başkanımız hem bizim hem halkın zamanını çalıyor. Reform hükümeti kurmasına rağmen kurultayla uğraşmaktan ülke için hiçbir şey yapamadığını söylüyor” ifadelerini kullandı.
Üstel, cumartesi günü yapılacak seçimlerden galip çıkılmasının kimseye bir şey kazandırmayacağını dile getirerek, “küçük hesaplarla partimizi de küçültüyoruz halbuki partide bir dizi sıkıntı var, ülkede sorunlar var, Genel Başkanımız hala adaylarla uğraşır. İstifa edip partinin önünü açsın” dedi.

Çavuşoğlu: Özgürgün başarısız…
Nazım Çavuşoğlu konuşmasında, eşitlik temelinde bir hükümet ve eşit şartlarda yarış motivasyonuyla çıkılan yolda sıkıntılar yaşandığını kaydederek, halkın sorunlarına çare olacağını düşünen ve “hükümete başlık yapacağını iddia edenlerin bugün partiye dahi başlık yapamadığını” söyledi.
Genel Başkan Özgürgün’ün partiyi tek başına iktidar hedefinden uzaklaştırdığını, halkı kucaklayamadığını ve anti-demokratik uygulamalarıyla partiye hiçbir katkı sağlayamadığını savunan Çavuşoğlu, Özgürgün’ün, patiyi ileriye taşımada başarısız ve yetersiz olduğunu ileri sürdü.

Saner: Belirsizlik bizi rahatsız ediyor

Başkan adaylarından H. Ersan Saner de, UBP’nin bu şekilde gündemi meşgul etmesinden üzüntü duyduğunu dile getirerek, kendisi ve 5 diğer adayın partiden istedikleri bilgi ve belgelere ulaşmakta zorluk çektiklerini, 2 gün sonra yapılacak ilçe seçimleri ve daha sonra yapılacak kurultayla ilgili belirsizliğin kendilerini rahatsız ettiğini söyledi.
Tüm partililerden özür dileyerek, bugün yarattıkları durumun tamamıyla hak arama durumu olduğunu söyleyen Saner, “tüzükte çalışan bir milletvekili olarak” da tüzüğün çiğnendiğini iddia etti. Tüzüğün 6. maddesinde bölgeler, örgütler ve sandıklar arasında bir proratadan söz edildiğini ve bunun hiçbirine uyulmadığını basın yoluyla öğrendiklerini kaydetti.

Ceyda: Partinin durumu içler acısı
Başkan adaylarından Oğuz Ceyda, Kıbrıs konusunda ciddi gelişmeler yaşandığı bugünlerde partinin geldiği durumun “içler acısı” olduğunu söyledi.
Devleti kuran ve sonuna kadar KKTC’nin arkasında duracağını söyleyen partinin son iki kurultay döneminde oldukça “kan kaybettiğini” anlatan Ceyda, geçtiğimiz kurultay neticesinde 2 kişinin cezaevine düştüğünü hatırlattı ve “yine böyle bir duruma düşersek hepimize yazıklar olsun; değer mi?” şeklinde konuştu.
Partiye gelirken baklava da getiren Ceyda, “sözde değil özde UBP’liler olarak” diyalog çağrısı yapacaklarını ve baklavayı Genel Başkan’a sunacaklarını söyledi.
Ceyda ve diğer parti başkanı adayları partiye girdiklerinde, ne Genel Başkan Özgürgün ne de Genel Sekreter Sunat Atun’u bulamayınca, baklavaları basın mensupları ve parti görevlileriyle birlikte yiyerek geri kalanını da Genel Başkan’a verilmek üzere partide bırakarak ayrıldılar.

“Eroğlu müdahale yapıyor”
Öte yandan Oğuz Ceyda, eski Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun basına yaptığı açıklamaları eleştirerek, UBP kurultayına müdahale edilmesini doğru bulmadığını ifade etti.
Ceyda, yazılı açıklamasında, Eroğlu’nun kurultaya yönelik mevcut adaylardan daha fazla açıklama yapmakta olduğunu iddia etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2015, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474