banner564

Oruç tutup dua edecek!

Çalıntı kilise mallarını satmak üzereyken suçüstü yakalanan imam Erhan Bayandursun teminata bağlandı

Oruç tutup dua edecek!
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’da çaldıkları kilise mallarını satmak üzereyken suçüstü yakalanan din görevlisi Erhan Bayandursun ile suç ortakları Mehmet Salih Aydın, Hakan Bayandursun ve Burhan Bayandursun hakkındaki soruşturma tamamlandı.Etnografik nitelikteki 5 şamdan ile 2 adet çanı çalan zanlılar dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada çalınan malların değerinin 71 bin TL olduğu belirtilirdi.
Duruşmada zanlılar hakkındaki iddialar aktarılarak teminat talep edildi. Soruşturmayı yapan polis, 5 Mayıs 2019 tarihinde saat 23.30 sıralarında Lefkoşa’da Okullar yolu üzerinde bulunan park alanı içerisinde operasyon düzenlendiğini söyledi.
Polis, park alanı içerisinde ES 245 plakalı van araçta yapılan aramada satışa hazırlanmış bir şekilde paketlenen 2 adet tunç kilise çanı, 5 tane çeşitli boy ve ebatlarda bakır şamdanlar ele geçirildiğini açıkladı. ES 245 plakalı van araç içerisindeki eski eser nitelikteki tüm malzemelerin emare olarak alındığını kaydeden polis, zanlılar Erhan Bayandursun, Mehmet Salih Aydın, Hakan Bayandursun ve Burhan Bayandursun’un tutuklandığını belirtti. 

Soruşturma tamamlandı
Ele geçirilen çan ve şamdanların etnografik nitelikteki olan eski eser kilise malları olduğunu kaydeden polis, zanlıların hangi kiliseden kilise mallarını nereden aldıklarının araştırılması gerektiğini belirtti.
Polis, zanlıların mahkemeye çıkarılarak haklarında alınan üç günlük tutukluluk süresinde evlerinin arandığını ve kanunsuz herhangi bir şey tespit edilmediğini söyledi.
Polis, çalınan mallarının değerinin 71 bin TL olduğunun belirlendiğini kaydetti. Zanlı Erhan Bayandursun’un Din İşleri Dairesi tarafından Selimiye Camii’nde görevlendirildiğini ve müstahdem tarafından sirkat suçundan yargılanacağını söyleyen polis, zanlı Mehmet Salih Aydın’ın ikamet izinsiz olduğunu, diğer tüm zanlıların ise KKTC vatandaşı olduğunu mahkemeye aktardı. Polis, zanlıların mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Biri cezaevine gitti
Mahkeme, zanlı Erhan Bayandursun’un 10 bin TL nakdi teminat yatırması ve iki kefilin 100 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına emri verdi.
Mahkeme, zanlı  Mehmet Salih Aydın’ın üç ayı aşmamak üzere cezaevinde hükümsüz tutuklu kalmasına, diğer iki zanlı Hakan Bayandursun ile Burhan Bayandursun’un ise 5 bin TL nakdi teminat yatırması, bir kefilin 100 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına emri verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474