banner564

Oyunlarına  kapılma

Tatar, “Rumlar isteklerimizi kabul etmiyor” diyerek Cumhurbaşkanı Akıncı’ya çağrıda bulundu:

Oyunlarına  kapılma
banner598

 UBP Genel Başkanı Ersin Tatar yaptığı yazılı açıklamada, “Cumhurbaşkanı Akıncı’ya Rum tarafının oyalama oyunlarına kapılmaması, Kıbrıs Türk halkı ile Meclis’in çoğunluğunun talebi olan iki devletli çözümü, BM ve Kıbrıs konusu ile ilgilenen devletlerin gündemine getirmesi” çağrısında bulundu.

Tatar, iki halk arasındaki işbirliğini ileri götürecek adımları destekleyeceklerini ancak bunlar olurken, Rum tarafının hala izolasyon ve ambargolarla Kıbrıs Türkü’nün haklarını gasp etmekte olduğu, hidrokarbon kaynakları konusunda Türk tarafının tüm ortak hareket edilmesi önerilerine rağmen tek taraflı adımlar attığı gerçeğinin göz ardı edilemeyeceğini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Akıncı’nın, tek çözüm formülü olarak gördüğü federasyon için Rum lider Nikos Anastasiadis’i ikna etmek adına çaba gösterirken, Rum liderin bir kez daha istediklerini tümüyle almadıkça buna yanaşmayacağını ortaya koyduğunu ileri süren Tatar, “Karşı değiliz, iki halk arasında işbirliğini artıracak adımları destekleriz ama kimse kimseyi yanıltmasın. Akıncı- Anastasiadis görüşmesinin amacı güven artırıcı önlemler değildi” dedi.
“Görüşmede Rum lider federal çözüm perspektifinden ayrılmadan desantralizasyon önerisini anlatacak, Akıncı da Türk tarafının yönetime etkin katılım ve diğer konulardaki görüşlerini bir kez daha Rum lidere anlatacaktı” diyen Tatar, nitekim öyle olduğunu, Akıncı’nın sonucu net olarak anlatmaktan kaçındığını ama Rum liderin görüşme sonrası yaptığı açıklamada ne olup bittiğini açıkça ifade ettiğini söyledi.
Tatar “Sayın Akıncı tutumunu gözden geçirmeli ve Kıbrıs Türk Halkı ile Meclis’in çoğunluğunun talebi olan iki Devletli çözümü, BM ve Kıbrıs konusu ile ilgilenen Devletler’in gündemine getirmelidir. Rum uzlaşmazlığından kurtulmanın yolu budur” dedi

Genişletilmiş İlçe toplantısı 
Öte yandan UBP Lefkoşa İlçesi genişletilmiş Yönetim Kurulu toplandı.
Toplantıya Anamuhalefet UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, UBP Genel Sekreteri Hasan Taçoy ile UBP Lefkoşa milletvekilleri Faiz Sucuoğlu ve Olgun Amcaoğlu katıldı.
Toplantıda, “UBP’nin gücüne güç katacak adımlar atabilmek için yapılması gerekenler” üzerinde durulduğu ve bugüne kadar yürütülen çalışmaların gözden geçirildiği kaydedildi.
UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu, ilçe olarak yoğun bir tempoda çalışmakta olduklarını belirtti ve “ halkımızın desteği partimizin yanında,güçlüydük, şimdi daha da güçleniyoruz. Bunu istediğimiz seviyeye çıkarmak için yapmamız gerekenler var ve yapacağız” dedi.
Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersin Tatar da konuşmasında “ ilçe yönetimleri ile örgütlerin partinin başarılarında büyük öneme sahip olduğuna “ dikkati çekti.
Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Hasan Taçoy da konuşmasında, partinin bir bütün olarak yoğun bir çalışma içine girdiğini söyledi ve çalışmalarını takdirle izlediği tüm ilçe, mahalle, köy örgütlerine başarılar diledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473