banner564

Özersay: Aylar sonra dediğimize geldiler

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, aylardır KDV ve fonların sıfırlanması çağrısı yaptıklarını ancak hükümetin geç adım attığını belirtti.

Özersay: Aylar sonra dediğimize geldiler
banner598

Geçtiğimiz hafta yaşanan döviz krizi üzerine beş maddelik bir önlem paketi önerdiklerini de anımsatan Kudret Özersay  “KDV ve fon sıfırlamak kendi başına piyasada ucuzlama getirmez. Bunu yapmazdan önce ithalatçıları, toptancıları toplayıp bir anlaşmaya varmanız lazım” dedi.

Özersay, şunları ifade etti:
“Neredeyse bir yıldır temel ihtiyaç ürünlerinde, temizlik ürünlerinde ve çocuk bezi gibi ithal ürünlerde KDV ve fonların sıfırlanması çağrısı yapıyoruz. Aylardır söylememize rağmen bir adım atmadılar. Sekiz ay önce çalışma başlattıklarını söylediler ancak sekiz aydır ses seda çıkmadı. Şimdi döviz krizi alım gücünü eritti ve Halkın Partisi olarak geçen hafta bir kez daha KDV ve fonları sıfırlayın, raflarda fiyat denetimi yapın çağrısı yaptık. Şimdi gecikmeli olarak Ünal Bey KDV sıfırlaması olacağını söylüyor. Aylar sonra dediğimize geldiler ama bakalım uygulamayı becerebilecekler mi?” ifadelerini kullandı.
Geçtiğimiz hafta yaşanan döviz krizi üzerine beş maddelik bir önlem paketi önerdiklerini de anımsatan Kudret Özersay  “KDV ve fon sıfırlamak kendi başına piyasada ucuzlama getirmez. Bunu yapmazdan önce ithalatçıları, toptancıları toplayıp bir anlaşmaya varmanız lazım. Siz bu adımı atacaksınız ama karşılığında raflarda fiyat indirimi gelmeli. Bunun için de denetim yapmalısınız, fiyatları indirmezlerse gerekirse sıfırlama uygulamasına son vereceğiniz uyarısını da önceden yapmalısınız” dedi.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ÜMİT  Ozdemirağ
ÜMİT Ozdemirağ - 12 ay Önce

UBP, her zaman böyledir: Muhaliflerin sölediğini önce eleştirir, redder. Ama konu " unutulunca" ( UBP unutulduğunu sanır ), muhaliflerin fikirlerini kendi fikri imiş gibi sunar.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474