banner564

Özersay: “Önce istişare sonra karar”

Özersay, parti kuracağı iddiaları konusunda açıklama yaptı

Özersay: “Önce istişare sonra karar”
banner598
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bağımsız aday olarak katılan Prof. Dr. Kudret Özersay, bugünkü aşamada siyasi parti kurma kararı vermediklerini, gerekli istişareleri yaptıktan sonra siyasi bir oluşuma gidip gitmeme konusunda kararını kamuoyu ile paylaşacağını belirtti.
Kudret Özersay, istişarelere bir süredir başladığını, çok farklı kesimlerle toplantılar yapıp bölge ziyaretleri gerçekleştireceğini ve ona göre karar vereceğini kaydetti.

Yapılan açıklamaya göre Özersay, “Cumhurbaşkanlığı seçimleri ertesinde düzenlediğimiz basın toplantısında da vurguladığım üzere bundan sonra nasıl bir yol yürüneceğine yapacağımız istişareler sonucunda karar vereceğiz” dedi.
Özersay şunları ifade etti:
“Biz Cumhurbaşkanlığı seçimine parti kurmak için girmedik dedik. Nitekim seçimi gerçekten kazanabileceğimize inandığımız için girdik ve kazanmaya çok yaklaştığımızı, en iddialı adaylardan birisi olduğumuzu da kanıtladık. Bugün için de parti kurmak yönünde bir kararım yoktur. En baştan itibaren söylediğim üzere bundan böyle yürünecek olan yolun ne olacağını, talebin de, ihtiyacın da, potansiyelin de sağlıklı şekilde belirlenmesi ertesinde kararlaştırmak gerekir. Bu nedenle önceden sözünü ettiğim istişarelere bir süredir başladık. Çok farklı kesimlerle toplantılar yapıp, bölge ziyaretleri gerçekleştireceğiz ve ona göre karar vereceğiz. Yani yapacağımız istişareler çerçevesinde bir değerlendirme yapacağız ve bir karar vereceğiz.”
Özersay açıklamasında, gelinen aşamada yeni bir siyasi oluşuma ihtiyaç duyulduğunu söyleyen, bunu açıktan talep edenler bulunduğunu ancak bunun yeni bir siyasi oluşum konusunda mutlaka yeterli ve gerekli talep ve potansiyel olduğu anlamına gelmeyeceğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2015, 07:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473