banner564

Para cezası bekliyordu

Bestmar marketten 8 bin 900 lira ve 16 paket sigara çalan Ewgeni Moor bir yıl hapis yatacak

Para cezası bekliyordu
banner598

Suna ERDEN
Girne’ye bağlı Lapta’da Bestmar isimli marketten 8 bin 900 lira ile 282 lira değerinde 16 paket sigara çalan Alman uyruklu 39 yaşındaki Ewgeni Moor hakkındaki dava karara bağlandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde Başkan Banu Soyer, Kıdemli Yargıç Mine Ozankaya ve Yargıç Temay Sağer’in baktığı davada sanık bir yıl hapse mahkum edildi.
Kararı okuyan Yargıç Temay, Sağer, hırsızlık suçunun 9 Temmuz 2021 tarihinde işlendiğini ifade etti. Sağer,  sanığın 00.20-00.40 saatleri arasında Bestmar isimli marketin kilitsiz vaziyette bulunan kapısından içeri girdiğini, 4 ayrı yazar kasa içerisinden toplam 8 bin 900 TL nakit para ile farklı markalarda 16 paket sigara çaldığını söyledi.  
   Yargıç, Sağer, sanığın 10 Temmuz’da tespit edildiğini, evinde arama yapıldığını; bahçede çalılıkların arasında naylon poşet içerisinde çalınan paranın 8 bin lirası ile 16 paket sigaranın bulunduğunu açıkladı. Sağer, sanığı yargılandığı sirkat, bina açma ve mülke tecavüz suçlarından mahkum ettiklerini kaydetti.  Yargıç Sağer, davadaki ağırlaştırıcı faktörlerin sanığın yaygın bir suç işlemesi ve sirkat esnasında giydiği kıyafetleri saklaması olduğunu belirtti. 
   Sanığın sabıkasız olduğunu, adaletin erken tecellisine katkı koyduğunu ve bunların lehine hafifletici etken olarak değerlendirildiğini belirten Sağer, oy birliği ile sanığı bir yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474