banner564

Parayı da ödeyemedi

Patron Mustafa Aladağ’ın çeklerini çalarak 680 bin TL ve 53 bin Sterlini zimmetine geçirmekle suçlanan Mehmet Çınartepe’ye 7 yıl hapislik verildi

Parayı da ödeyemedi
banner598

 Suna ERDEN

Girne’de muhasebeci olarak çalıştığı bir inşaat şirketinin direktörüne ait çekleri çalıp 680 bin TL ile 53 bin 200 Sterlin parayı zimmetine geçirdiği gerekçesi ile yargılanan Mehmet Çınartepe hakkındaki dava dün karara bağlandı. Sanık, Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde sahte çek düzenleme ve tedavüle sürme başlıkları altında 75 ayrı davadan yargılandı. Mahkeme, sanığı yargılandığı tüm davalardan suçlu bulup hapse mahkum etti. 
Mahkeme, 1’den 36’ya kadar olan her dava için 7’şer yıl, 36’dan 72’ye kadar olan her dava başına 7 yıl, 73. davaya 2 yıl, 74. davaya 1 yıl ve 75.davaya 3 yıl hapis cezası verdi. 
Mahkeme cezaların birlikte çekilmesine karar verdiği için sanık, 7 yıl hapis yatacak.
Nüvit Gazi başkanlığındaki Girne Ağır Ceza heyeti, sanık hakkındaki kararda, çeklerin ticari hayatın bir parçası olduğunu, bu tür suçların ticari hayata zarar veren ve güveni zedeleyen suçlar olduğunu belirtti.

36 çek yaprağını çaldı…
Kararı okuyan Başkan Gazi, sanığın 2018 yılı Ocak ve Eylül ayların kapsayan 8 buçuk aylık sürede işvereni Mustafa Aladağ’a ait 36 çek yaprağını çalıp, yazı ve rakam kısmını sahteleyip, kendi adına doldurduktan sonra iki ayrı bankada bozdurup toplamda 680 bin TL ile 53 bin 200 Sterlin çaldığını söyledi. 
Gazi, sanığın işlediği suçun ciddiyetine vurgu yapıp, çek ile alış verişin ekonomik hayatın bir parçası olduğunu, bu tür suçların ticari hayata zarar verdiğini ifade etti. 
Gazi, ekonomik hayata zarar veren bu tür suçlara kamu yararı gereği caydırıcı ve etkin cezalar verilmesi gerektiğini söyledi. Gazi, ayrıca Aladağ’ın tazmin edilmediğini de vurguladı. 
Başkan Gazi, sanığın yargılandığı 75 davadan suçlu bulup 7 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473