banner564

Pavlos tutuklandı 3’ü aranıyor

Mağusa’da Emtaş adlı Türk kuyumcuyu 4 Kıbrıslı Rum’un soyduğu ortaya çıktı

Pavlos tutuklandı 3’ü aranıyor
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde Anıt Ticaret Merkezinde faaliyet gösteren Emtaş isimli kuyumcu dükkanında gerçekleşen soygunun faillerinin 4 tane Kıbrıslı Rum olduğu bildirildi. 
Soygunu gerçekleştirdiği iddia edilen zanlılardan 69 yaşındaki Pavlos Pavlikkas dün Lefkoşa’da Metehan Sınır Kapısından KKTC’ye giriş yapmaya çalıştığı esnada tutuklanırken, diğer 3 Rum zanlı halen daha aranıyor.

Polis ilk günden kimliklerini belirledi
Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre soygunun gerçekleştiği 24 Ekim 2016 tarihinde kamera görüntüklerini mercek altına alan polis, soygunu 4 tane Kıbrıslı Rum’un gerçekleştirdiğini ve aynı gün Güney Kıbrıs’a geçiş yaptıklarını belirledi. Soygunu gerçekleştiren kişilerin kimliklerini de aynı gün belirleyen polis, zanlılardan Pavlos Pavlikkas’ı dün KKTC’ye giriş yaptığı sırada yakaladı.

Mahkemeye çıkarıldı
Metehan Sınır Kapısında öğle saatlerinde yakalanan Pavlos Pavlikkas, derhal Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne getirilerek tutukluluk istemi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı. Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Raif Safa, zanlının 22 Ekim ile 24 Ekim 2016 tarihleri arasında, Gazimağusa’da Anıt Ticaret Merkezi’nde faaliyet gösteren Emaş isimli kuyumcu dükkanına, arka duvar kısmını kırarak girdiğini ve dükkan içerisinde bulunan 2 adet çelik kasayı da kasti hasara uğrattıktan sonra toplam değeri 136 bin TL olan altınları şirkat ederek olay yerinden kaçtığını söyledi.

Suç ortakları aranıyor
Zanlının dün saat 12.30 sıralarında Metehan sınır kapısından KKTC’ye giriş yapmak üzereyken tespit edilerek tutuklandığını anlatan Safa, mesele ile ilgili olarak 3 kişinin daha arandığını söyledi. Sirkat edilen altınların da bulunmadığını belirten Safa, mahkemeden soruşturma makstlı süre talep etti.

Soygun tarihinde zanlı KKTC’ye giriş yaptı
Raif Safa, avukatın sorusu üzerine zanlının soygun tarihinde KKTC’ye aracı ile giriş yaptığını söyledi. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 3 gün süre poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2016, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473