banner564

Pazarın kralı erik: 10 lira

Havalar ısınınca 4 paket çileğin fiyatı 5 lira oldu

Pazarın kralı erik: 10 lira
banner598
Melin DOBRAN

   Başkent Lefkoşa’da dün yüzlerce vatandaşın uğradığı açık pazarda en yüksek fiyat ile Erik dikkat çekti. Bir kilo eriğin fiyatı 10 lira iken, bu mevsimin en güzel meyvesi olan Çilek, 4 paketi 5 liradan satıldı. 
   Vatandaşlar, çileğin ucuzlamasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. Bazıları, 8 paket birden alarak, çilek reçeli yapacağını söylerken, asma yağrağının 35 liradan satılması da hayret uyandırdı.

Dursun Şıkbaş
“Satışlarımız iyi gitmiyor. Kapalı alana ihtiyacımız var. Erik, muz, çilek, kivi, yenidünya ve nektarin gibi yaz meyveleri çok erken bozuluyor. Daha sağlıklı bir alanda tezgâh kurmak istiyoruz. Halk pazara gelmiyor. Nüfustan çok market var. Pazarın bir özelliği kalmadı.”

Önder Gönül
“Pazar esnafı batmış durumda. Aybaşı da ay sonu da hep aynı. Yer kirasını veriyoruz, onu çıkartacak satışı bile yapamıyoruz. Sıcakta meyve sebze dayanmıyor. Zararına satış yapsak da yine kurtarmıyor. Havalar ısındı çeşitli yaz meyveleri çıktı. Sıcaktan çürümeden satmak zorundayız. Vatandaşlar artık pazara gezmek için geliyor.”

Ali Gencer
“Satışlar idare eder durumdadır. Lefkoşa ve Güzelyurt’a kapalı alan lazım. Hem esnaf, hem ürünler, hem de müşteri için bu şarttır. Sıcaklardan dolayı vatandaşlar pazara az uğruyor. Getirdiğimiz ürünleri canlı tutmak için uğraşıyoruz. Bu hafta en çok asma yaprağı sattık.”


Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2016, 11:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473