banner564

Performans çok önemli

HP Genel Sekreteri Senin, bütçe görüşmelerinde hem muhalefetin hem de hükümetin verimli çalışmalar yapması gerektiğini söyledi

Performans çok önemli
banner598

 Halkın Partisi (HP)  Genel Sekreteri Yenal Senin, Meclis Genel Kurulu’nda başlayan bütçe maratonun verimli olması için, verimli bir iktidar performansı, verimli bir muhalefet olması gerektiğini söyledi. 

Saatler süren bir bütçe görüşmesi beklemediklerini ifade eden Senin, şöyle devam etti:
“Evet bütçe planlaması çok önemli ama yapılacak çok iş var. Her bakan, kendi bakanlığıyla ilgili bütçe çalışmasını hali hazırda tamamladı sayılır. Sonuç odaklı ilerlemek çok önemlidir. Muhalefetin yapıcı eleştirilerini alıp değerlendirmek çok önemli. Tüm plan ve programınızı, altyapı yatırımınızı bütçeye göre yapıyorsunuz.
 Mevcut rakamları incelediğimizde çok iç açıcı bir tablo görmüyoruz. Ulaştırma, altyapı ve sağlığa ayrılan pay, turizm payındaki düşüş, mevcut ekonomik koşullar içinde hareket kabiliyetiniz bellidir. Bir önce hükümet döneminde de benzer sıkıntıları yaşadık. Pastanın boyutu bellidir. Bu pastayı nasıl büyüteceğimizi düşünmemiz gerekiyor. Bunu vergi adaletini sağlayarak, kaçak yaşama son vererek, bazı vergi dilimlerini düzenleyerek yapmalıyız. Çünkü sürdürülebilir bir durum değil.” 
Hızla artan bir nüfus olduğunun altını çizen HP Genel Sekreteri, “Bunun da sağlık ve eğitim üzerindeki etkisi büyük” ifadesini kullandı. 
Toplu taşıma eksikliğine ve böyle bir alışkanlığın olmamasının da yollar üzerinde etkisi olduğuna dikkat çeken Senin, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan’ın bakım-onarım için ihtiyaç duyduğu rakamın 150 milyon TL olduğunu söylediğini hatırlattı.
HP’den yapılan açıklamaya göre, katıldığı bir programda soruları yanıtlayan Genel Sekreter Senin, hükümetin 300 günlük vizyon ortaya koyduğunu ve verimli bir çalışma yürütüldüğünü söyledi. 

Aday açıklamasında gecikilmedi
Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik soruyu da yanıtlayan Genel Sekreter Senin, adayların açıklanmasında iddia edildiği gibi bir gecikme olmadığını söyledi. 
Cumhurbaşkanlığı seçimine odaklanılırsa icraat yapma konusunda aksama olacağını belirten Senin, şu anda bütçeye yoğunlaşıldığını aktardı.
Gelecek hafta HP Parti Meclisi’nin toplanacağını anlatan Genel Sekreter, sürecin değerlendirilip ocak ortası gibi de Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki karara ilişkin bir açıklama yapılabileceğini söyledi
Senin, “Önce görevlerimizi eksiksiz yapalım. Halkı, basından arkadaşları dinliyoruz. Sağlıklı düşünmemiz, herkesi dinlemek lazım” dedi ve hükümetteki her iki partinin başkanının da aday olabileceğinin altını çizdi ve bunun hükümette bir sıkıntıya yol açmayacağını kaydetti.

“Örtülü ödenek konusunda Akıncı sözünü tutmadı”
“Halkın beklentisi, Cumhurbaşkanının sadece müzakereci olması değil” diyen HP Genel Sekreteri, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, şeffaf yönetimin gereği olduğunu söylediği “örtülü ödeneği” açıklayacağı sözünün altında kaldığını savundu.
 “Halkın Partisi halkın içinden çıkmıştır” ifadesini kullanan Genel Sekreter Senin, halkın sesine kulak verdiğinde bu toplumun umut olarak hala Halkın Partisi’ni gördüğünü gözlemlediğini anlattı. 
Gelen eleştiriler ve algı yönetiminin de buna bağlı olduğunu savunan Senin, anketlerin Halkın Partisi’nin doğru yolda olduğunu gösterdiğini söyledi. Hesap verebilir bir noktada duran Halkın Partisi’nin vaat ettiklerini yaptığını ve yola devam ettiklerini aktaran Genel Sekreter, “Algıya yenik düşmeyiz” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474