banner564

45 gün bekleyecek

200 gram uyuşturucu madde sattığı iddia edilen Savaş Kadı tutuklanarak cezaevine gönderildi

45 gün bekleyecek
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da 200 gram uyuşturucu madde sattığı iddiası ile tutuklanan Savaş Kadı, soruşturmasının tamamlanmasına müteakip dün teminat makstatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Gökhan Yıldırım, 2 Aralık 2019 tarihinde, aldıkları ihbar ışığında, Gazimağusa’da bir eve baskın yaptıklarını ve 200 gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde ele geçirdiklerini söyledi. İlk etapta evde ikamet eden kadın bir şahsın gözaltına alındığını anlatan Yıldırım, 3 Aralık 2019 tarihinde, bahse konu kadın şahsın, Merkezi Cezaevi’nde bulunan kardeşinin, ifade vererek konu uyuşturucu maddenin kendisine ait olduğunu ve kardeşi ile bir bağlantısı olmadığını söylediğini bunun üzerine kadın şahsın serbest bırakıldığını söyledi.

Uyuşturucuyu kimden aldığını itiraf etti
Aynı şahsın, konu uyuşturucu maddeyi mahkeme huzurundaki zanlı Savaş Kadı’dan aldığını itiraf ettiğini aktaran Yıldırım, Kadı’nın, Gazimağusa’da tespit edilerek gözaltına alındığını söyledi. Soruşturmanın tamamlandığını bildiren Yıldırım, benzer sabıkası ve gündemde benzer davaları olan zanlının, davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının, davaları görüşülünceye ve her halülarda 45 günü geçmemek şartı ile Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474