banner564

Hem güzel hem cesur!

34 yaşındaki Sanna Marin, dünyanın en genç başbakanı oldu

Hem güzel hem cesur!
banner598

Finlandiya'da geçen hafta Başbakan Antti Rinne'nin istifasının ardından 34 yaşındaki Sanna Marin'in başbakanlığında kurulan yeni hükümet Mecliste güvenoyu aldı.
Marin, yeni hükümetin güvenoyu almasıyla dünyanın en genç başbakanı ünvanının da sahibi oldu. Yeni hükümette 12 kadın, 7 erkek bakan görev yapacak. 34 yaşındaki lider, hafta içi yemin ederek yeni görevine başlayacak.
Son günlerde Suriye’deki kamplarda bulunan DEAŞ mensuplarının çocuklarının Finlandiya’ya getirilmesine ilişkin uluslararası hukuk kurallarını ihlal ettiği ileri sürülen Pekka Haavisto (Yeşiller Partisi) yeni kabinede de dışişleri bakanı olarak görev aldı.
Yeşiller Partisi Genel Başkanı Maria Ohisalo da göçmen konularında en etkili makam olan içişleri bakanlığı görevine devam edecek.
Seçimde Türk adaylara verdiği destek ve Türkiye ile ilişkilere ılımlı bakmasıyla tanınan Sosyal Demokrat Partili (SDP) Ville Skinnari de kalkınma ve dış ticaret bakanlığı görevini sürdürecek.
Bu arada, gelecek yıl ilkbaharda yapılacak SDP kongresinde Marin’in parti genel başkanlığına seçilmesine de kesin gözüyle bakılıyor. Marin’in SDP’nin başına geçmesi durumunda, koalisyon hükümetini oluşturan beş partinin de genel başkanları kadın olacak.

En yaşlıdan en gence tavsiyeler
Öte yandan Ülkesinin tarihteki üçüncü ve en genç başbakanı olan Marin’e uzaklardan bir çağrı geldi. Marin’e seslenen 94 yaşındaki Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, görevini sürdüren en yaşlı isim.
Bir anda dünyanın konuştuğu isim haline gelen genç mevkidaşına tavsiyelerde bulunan Muhammed, yaşlılardan tavsiye almanın önemine dikkat çekti. Reuters’a açıklamalarda bulunan Muhammed, “Genç insanların ideallerine güvenirken, yaşlıların tecrübeleri de gözardı edilmemeli” ifadelerini kullandı.
1981-2003 yılları arasında 22 yıl boyunca Malezya’da başbakanlık görevini yürüten Muhammed, önceki Başbakan Necip Rezak’ın adının yolsuzluk skandalına karışması sonrası 2018’de yeniden göreve gelmişti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474