banner564

Pide arası servis

Gardiyanların koğuşlarda yaptığı aramada Kudret Ahmet Çelebi’ye ait ayakkabı içerisinde 13 paket halinde bulunan uyuşturucunun cezaevine giriş hikayesi herkesi hayrete düşürdü

Pide arası servis
banner598
Merkezi Cezaevi’nde Gardiyanlar tarafından 7 Mayıs tarihinde detektör köpeği Diego eşliğinde gerçekleştirilen aramada D koğuşunda ele geçirilen uyuşturucu madde ile ilgili cezaevinde tutuklu bulunan beş kişinin yanı sıra uyuşturucu maddeyi içeri sokmaya yardım eden Alpay Denizgil, Hüseyin Özvurulmuş ve Muharrem Ünal isimli üç kişi daha tespit edildi. 
Tespit edilerek gözaltına alınan Alpay Denizgil’in cezaevinde dülger olarak çalıştığı, diğer zanlılar Hüseyin Özvurulmuş ile Muharrem Ünal’ın aracılığı ile döner içinde kendisine verilen uyuşturucu maddeyi içeri soktuğu belirtildi. 
Öte yandan cezaevi işçisi olan Denizgil’in dülger olan Hüseyin Özvurulmuş ile yıllar önce aynı işyerinde çalıştıkları öğrenildi. Cezaevinde uyuşturucu soruşturması kapsamında gözaltına alınan üç isim dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da duruşmaya çıkarıldı. Polis, Merkezi Cezaevi’nde 7 Mayıs tarihinde görevli gardiyan tarafından detektör köpeği eşliğinde koğuşlarda yapılan aramada D koğuşunda Kudret Ahmet Çelebi’ye ait ayakkabı içerisinde 13 adet paket şeklinde uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis, bulunan uyuşturucu madde ile ilgili yapılan soruşturmada uyuşturucu maddenin cezaevinde tutuklu bulunan Süleyman Bulut tarafından, Çelebiye paketleyip satması için verildiğini tespit ettiklerini kaydetti. 

Ali Tarak içeriye sokmuş
Uyuşturucu maddenin cezaevinde tutuklu bulunan Ali Tarak aracılığı ile sokulduğunu belirlediklerini vurgulan polis, Ali Tarak’ın ise cezaevinden Muharrem Ünal’ı arayarak 2 paket mal ayarlamasını söylediğini, Kudret Ahmet Çelebi’nin ise Hüseyin Özvurulmuş’u aradığını, Muharrem Ünal’ın ismini ve telefonunu vererek ondan iki paket mal almasını söylediğini açıkladı.
Polis, Hüseyin Özvurulmuş’un Çelebi’nin talebi üzerine Muharrem Ünal’ı aradığını, buluştuklarını ve Ünal’dan 200 TL karşılığında bir paket uyuşturucu aldığını açıklayarak, Özvurulmuş’un Ünal’dan aldığı uyuşturucu maddeyi 5 Mayıs’ta dönerin içerisine koyup sanayi bölgesinde buluştuğu Alpay Denizgil’e verdiğini söyledi. 
Denizgil’in aldığı döneri cezaevine soktuğunu kaydeden polis, suçla bağlantılı cezaevinde tutuklu bulunan Kudret Çelebi, Süleyman Bulut, Ali Tarak’ın yanı sıra iki kişinin daha sorgulandığını, 10 kişiden ifade aldıklarını, kayıp emareler olduğunu belirterek zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti.
Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme zanlıların üç gün süre ile tutuklu kalmasına karar verirken, mahkemede söz hakkı alan zanlı Ünal suçlu olmadığını, mesele ile bağlantısının olmadığını öne sürdü. 

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2015, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473