banner564

Polis ‘emri vereni’ arıyor

Doktor Gardiyanoğlu’nun kurşunlanması olayının zanlılarından Kurbani’yi, kim kurban etti?

Polis ‘emri vereni’ arıyor
banner598
 

   Doktor Remzi Gardiyanoğlu'nun 24 Aralık 2013 tarihinde Hamitköy’de uğradığı silahlı saldırıyla ilgili olarak tutuklanan zanlılar Müslüm Güçlüer ve Kurbani Üçok hakkındaki polis soruşturması devam ediyor.

   Soruşturma amaçlı 11 gündür poliste tutuklu bulunan zanlılar dün ek süre talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Polis, suçla ilgili yeni tutuklamaların olabileceğini açıkladı.

   Tabancayı ateşlediği iddia edilen Kurbani Üçok ile ile Müslüm Güçlüer’in ifadelerini da alan polis, üçüncü şahsın peşine düştü. Polis, olay mahallinde üç kişi olduğunu kamera kayıtlarından tespit ettiklerini söyledi.

 

Azmettireni arıyor

   Zanlıları ek tutuklama talebi ile duruşmaya çıkaran polis, soruşturmanın sürdüğünü, yeni kanıtlara ulaştıklarını açıkladı. Zanlıların soruşturma amaçlı 11 gündür tutuklu olduğuna değinen polis, bu süre içerisinde olayla ilgili elde edilen bulguları aktardı.

   Polis, Kurbani Üçok’un olay gününden önce kullandığı GSM hattını olaydan sonra değiştirdiğini belirlediklerini ve bu hat ile ilgili araştırmalara başladıklarını söyledi. Olayda iletişimi sağlamak için kullanıldığından şüphelenilen telefon hattının dökümlerini alacaklarını ve bu dökümlerde tespit edilen şahıslara ulaşacaklarını belirten polis, ayrıca zanlıların olay gününden önce ve sonra gittikleri bazı işyeri ve bankalardan kamera kayıtları aldıklarını söyledi.

    Zanlıların irtibata geçtiği şahısları bulmaya çalıştıklarını belirten polis, olayla ilgili zanlı sayısının artabileceğine dikkat çekti.

 

Vurma anında 3 kişiydiler

   Polis, ayrıca saldırının gerçekleştiği akşam vurma anında olay mahallinde üç kişi olduğunu kamera kayıtlarından tespit ettiklerini açıkladı. Polis, yürütülen soruşturmanın devam ettiğini, meselenin çok ciddi olduğunu belirterek zanlıların gözaltı süresinin sekiz gün daha uzatılmasını talep etti. Aktarılan bulguları değerlendiren mahkeme, her iki zanlının da tutukluluk süresini sekiz gün daha uzattı.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2014, 07:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474