banner564

Projelerini anlattı

CTP Gazimağusa Belediyesi Başkan Adayı Adalıer, Diyalog Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni  Akar’ı ziyaret etti

Projelerini anlattı
banner598

 Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gazimağusa Belediyesi Başkan Adayı Erol Adalıer, Diyalog Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar’ı ziyaret etti.  

Ziyarette konuşan Adalıer, Gazimağusa Belediyesi’nin iyi yönetilmediğini, icraat yerine istihdam yapıldığını savunarak bunları eleştirdi. 
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile belediyenin iletişimin tamamen koptuğunu savunan Adalıer, göreve geldikleri zaman bu tip yanlışları düzelteceklerini ifade etti. 

“Gençler ve yaşlılara yönelik özel projeler”
Adalıer, bazı projelerini şu sözlerle anlattı: 
 “Güzel ve güncellenebilir projelerimiz var. Özellikle gençler ve yaşlılara yönelik projelerimiz var. Yaşlılara yönelik ikinci bahar projemiz için yeni oluşumlar düşünüyoruz. Sosyal aktivitelerin yoğun olacağı ikinci baha kulübü düşünüyoruz. Gençlerimize yönelik olarak da gençlik merkezlerinin yeniden gençlere devredilmesi konusu var. Maraş’ta yapılan gençlik merkezi kreşe dönüştürüldü, şimdi de atıl durumdadır. Buranın çevresi de düzenlenerek kapalı açık olacak şekilde çok amaçlı kullanılacak bir modele dönüşecek. Sakarya’daki gençlik merkezi, arena ve havuz projemizle gençlerle ilgili rinki tamamlamış olacağız”

“Düğün salonumuz bile yok”
 Her bölgeye eşit bir yaklaşım göstereceklerini söyleyen Adalıer, Mağusa Surlariçi’ne de özel bir parantez açarak, “Burada açık hava müzesi yeniden hayata geçecek” dedi.
Adalıer, açık ve kapalı bir düğün salonu bile bulunmadığını ve bunların yapılacağını ifade etti. 
Yeşil alan, çocuk park alanı gibi noktaların dahi bulunmadığını belirten Adalıer, yeşil alan projelerinin de hazır olduğunu söyledi. “Denize küs bir Mağusa var” diyen Adalıer, serbest limandan Glapsides’e bir kordon boyu projesi çizdiklerini ve bu yolla insanların denize açılan bir pencereye sahip olacağının altını çizdi. 


“Şeffaf ve herkese eşit yayınlarınız için teşekkür ediyorum”
CTP Gazimağusa Başkan adayı Adalıer, Diyalog Medya Grubu’ndan da övgü dolu sözlerle bahsetti: 
Adalıer, “Diyalog gerçekten şeffaf, net ve herkese eşit bir mesafededir, sizlere teşekkür ediyorum. Ben sizlerin takipçisiyim. Özellikle köyleri gezerek yapmış olduğunuz programlar süper… Tüm arkadaşlar toplanır bekleriz o programın başlamasını, gazetenizi de okuyoruz, takdir ediyoruz. Her yere dokunuyorsunuz ve uyarılar yapıyorsunuz. Karalama değildir yaptığınız. Biz o makama geldiğimizde medya ile barışık bir yapı kuracağız…”

Akar: Yerel yönetimlerin başarılı olduğunu söyleyemiyoruz
Diyalog Medya Grubu Genel yayın Yönetmeni Reşat Akar da yerel yönetimlerin birçok yerde başarılı olduğunu söyleyemeyeceğini ifade etti. Bir çembere çiçek ekmenin bile icraat gibi gösterilmeye çalışıldığını söyleyen Akar,  “Ülkenin yeşil ada ismi artık tarihe karıştı. Bunların yapılmasını istiyoruz” dedi. 

“Eleştirilerden faydalanmak gerekiyor”
Belediye Başkanlarının medyanın eleştirilerini dikkate alması gerektiğini ifade eden Akar sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Yağmur yağıyor, sular birikiyor, yollar, kaldırımlar çöküyor. Araçlar çukurlara düşüyor. Bunları taklip eden haber yapan gazetelerdir. Bu haberler karşısında art niyet aramak yerine bunlardan yaralanmak gerekir. Biz kendi kurumumuz için söyleyeyim, biz her partiye eşit uzaklıktayız. Halkın sorunlarını aktarma noktasında haklın yanındayız tam bağımsız ve tarafsız bir yapımız vardır. Amacımız yıkıcı değil yapıcı olmaktır. Geleceğimizin daha iyi olmasını istiyoruz, bunun için çalışıyoruz.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474