banner564

“Provokasyon”

Zehra Cengiz, Rum ve Maronitlere yönelik vergi kararını eleştirdi

“Provokasyon”
banner598
Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP), hükümetin Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan Kıbrıslı Rum ve Maronitlere BM aracılığıyla Güney’den gönderilen yardımlara vergi uygulayacağının açıklandığını belirterek, kararın “provokasyon” olduğunu savundu. 
KSP Merkez Komitesi adına açıklama yapan Zehra Cengiz, “İki tarafın burjuvazisi de gerginlik ve düşmanlık üzerine kurmuş oldukları bölücü ve ayrılıkçı politikalarını sürdürmek için yıllardır bu yöntemleri kullanmaktadırlar. Geçiş kapılarının 2003 yılında açılmasından sonra bu yardımların pek bir önemi kalmamıştır. Yardımlar doğrudan güneyde de verilebilir. Ancak Kıbrıslı Rum burjuvazisi BM’yi de kullanarak Kuzey’de işgal altında mahsur kalmış mazlum vatandaşları olduğu propagandasını yapmak için bu yardımları göndermeyi sürdürmektedir” ifadelerini kullandı. 
Cengiz, “ülkenin yeniden birleştirilmesi ve adaya barışın gelmesi için tüm Kıbrıs halkına, bu gerginliklerin ve düşmanlığın yaratıcısı Kıbrıslı Rum ve Türk burjuvazisine ve onların arkasındaki işgalci emperyalist güçlere karşı anti-emperyalist cephede güçlerini birleştirme çağrısı yaptıklarını” söyledi.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2017, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473