banner564

“Rant kaygısı”

Gardiyanoğlu, Mandamus Emirnamesi ile hastaların özele mahkum edileceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti

“Rant kaygısı”
banner598
Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği (KTSÇHB), kamu hekimlerinin gayri yasal ikinci iş yapmasını yasaklayan “Mandamus Emirnamesi” ile birlikte hastaların özele mahkum edileceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Birlik açıklamasında, “Mandamus Emirnamesi” ile kamu hekimlerinin gayri yasal bir şekilde ikinci iş yapmalarının tarih olduğunu kaydetti.
KTSÇHB Başkanı Remzi Gardiyanoğlu yaptığı yazılı açıklamada, mahkeme kararının, kamu hekimlerinin özel hastalarına hizmet vermelerinin önünde bir engel olacakmış gibi gösterilmesinin, birtakım çevrelerin halkın mağduriyeti kavramı üzerinden rant elde etme kaygısından başka bir şey olmadığını ileri sürdü.
Gardiyanoğlu, Yüksek İdare Mahkemesi’nin “Mandamus Emirnamesi’ni” verdiği gerekçeli kararında atıfta bulunduğu ve 40 yıldan fazladır yürürlükte olan Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’nın 40. maddesi ve ilgili tüzüğün, kamu hekimlerine, mesai saatlerinden sonra da diledikleri zaman ve diledikleri kadar özel hastaya ayaktan ve hastaneye yatırarak tedavi etme hakkını yasal olarak açıkça verdiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2017, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473