banner564

Rekabet zorlaştı!

Rum Turizm Acenteleri Birliği, Alman turistlerin kuzeye kaymasından endişe ediyor

Rekabet zorlaştı!
banner598
   Rum Turizm Acenteleri Birliği, KKTC’deki otellerin, Alman seyahat acentelerine cazip teklifler verdiğini ve piyasayı ele geçirme çabalarının arttığını belirterek, bununla rekabet edemediklerini açıkladı. 
   Simerini gazetesinin “Turizm Acenteleri Birliği Başkanı Tehlike Çanlarını Çalıyor” başlıklı haberinde, birlik başkanı Viktor Mandovanis, KKTC’deki otellerin Alman turizm acentelerine kişi başına 100 Euro’nun üzerinde teşvik verdiklerini belirterek “Bu bizim veremeyeceğimiz bir şeydir ve bu şekilde kış sezonunda Alman turist getiremiyoruz. Almanlar bizim açımızdan yitirilmiştir” dedi. 
   Rus turistlerin sayısındaki artışın devam etmeyeceğini ve yaşanan sıkıntılardan dolayı bir süre sonra düşüş beklentisi içinde olduklarını vurgulayan Mandovanis, Rus Rublesi’nin değer kaybettiğini, askerler ve ailelerinin yurt dışına çıkışlarının yasaklandığını belirterek şunları kaydetti:
    “Rus seyahat ve turizm acenteleri 6-8 ay önce program yaparken özgür Kıbrıs ile ilgili duruma fazla güvendiler, şu anda kendilerini kriz vurunca da yurtdışı tatil programları ve rezervasyonları azaldı. Özgür Kıbrıs gibi, yüzde 65-70 oranında İngiltere ve Rusya’ya bağımlı bir turizm merkezinde olgular çok zorlaşacak. Rus seyahat acentesine hesabını yanlış yaptığını ve kendisine yardım edemeyeceğinizi söyleyemezsiniz. Ay. Napa’daki çoğu otel Rus seyahat ve turizm acentelerine bağımlıdır. Bir Rus acente sahibi sezon sonunda gelir de otele ‘son taksiti ödemeyeceğim, ısrar ederseniz kapatacağım’ derse ona ne cevap vereceksiniz?”

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2014, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473