banner564

Anastasiadis, Maraş’ın iadesini istedi

Anastasiadis, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından Erdoğan’a seslenerek, Maraş’ın iadesini istedi

Anastasiadis, Maraş’ın iadesini istedi
banner598
   Rum Yönetimi Başkanı Nikos  Anastasiadis, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan2a seslenerek, Kıbrıs konusunda yeni bir rota belirlemesini istedi ve ilk olarak maraş’ın iadesini talep etti.
   Politis gazetesine göre; Türklerin, “bir Avrupa kentini, insanlık dışı bir esaret altında tuttuklarını ve hiçbir mantığın bunu haklı gösteremeyeceğini” iddia eden Anastasiadis, “Kıbrıs sorununun çözüm katalizörü” diye nitelediği Maraş için savaşmaktan asla yorulmayacağını söyledi. 
   Maraş’ın Türkiye açısından kritik bir sınama olduğunu iddia eden Anastasiadis “çünkü kentin iadesini yalnız Rumlar değil Kıbrıslı Türkler de istiyor”dedi.

Yeni politika beklentisi

   Anastasiadis,Türkiye’den beklentilerini şöyle dile getirdi:
   “Vatanımızı işgal ordularından kurtaracak, Ada’mızı yeniden birleştirecek ve bütün yasal sakinlerine diğer Avrupa vatandaşlarıyla aynı haklara sahip olma fırsatı verecek bir politika istiyoruz. Bizim taraf, Kıbrıs ve Türkiye arasında yeni bir dönem ve yeni bir ilişki kurmaya hazırdır. Hükümetim, Türkiye’nin Avrupa yönelişinden yanadır. Yeter ki; Türkiye’nin, Kıbrıs Cumhuriyeti’ne karşı tavrı değişsin.” 

Enerji ihtilaf kaynağı olamaz

   Kıbrıslı Türklere çözüm konusunda işbirliği çağrısı yapan Anastasiadis, enerji konusuna de değindi. Rum lideri “Enerji ihtilaf kaynağı olamaz, olmamalı. Enerji, vatanımızın bütün yasal sakinlerinin barış ve refahı için bir fırsat olmalı. Bölge hidrokarbonlarını değerlendirmek isteyenler ve buna ihtiyaç duyanlar için bir yol vardır: Bölgedeki barış ve istikrarın Kıbrıs sorununun çözümüyle sağlanabileceğini ve bundan kendilerinin de karlı çıkacağına karar versinler” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2014, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474