banner564

Rest çekti

Kutlay Erk, “Cesareti olan CTP’yi beklemesin, adaylığını açıklasın” dedi

Rest çekti
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi - Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk, dış çevrelerin adayını belirlemesi için CTP-BG’ye baskı yaptığını ileri sürdü. Siyasi partilerin Cumhurbaşkanı adayını açıklamak için cesareti olmadığını savunan Erk, “Cesareti olan CTP’yi beklemesin, adaylığını açıklasın” dedi.  Erk, şöyle devam etti:“Mustafa Akıncı ve Derviş Eroğlu’na ‘Artık adaylığını açıkla’ diye baskı gitmiyor. Burada art niyet var. CTP-BG’ye baskı yaparak acele karar alması yönünde çalışmalar yapılıyor. Partimiz adayını örgütleriyle ve partilileriyle yapacağı çalışmalardan sonra belirleyecek...” CTP-BG'den yapılan açıklamaya göre, Erk, katıldığı bir televizyon programında gündemdeki konuları değerlendirdi. 

“TDP Akıncı’ya destek verecek...”
2015’deki Cumhurbaşkanlığı seçimleri için kesinleşen tek adayın Arif Salih Kırdağ olduğunu dile getiren Erk, Demokrat Parti - Ulusal Güçler (DP-UG) ile Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) Derviş Eroğlu’nu destekleyeceğini, eski başbakanlardan İrsen Küçük ile Müzakereci Kudret Özersay’ın sağ kesimin alternatifleri arasında yer alacağını savundu. Derviş Eroğlu’nun adaylığını resmen açıklamadığını belirten Kutlay Erk, Eroğlu’nun katıldığı her ortamda aday olacağına yönelik konuşmalar yaptığını öne sürerek, Toplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP) seçimlere bağımsız olarak katılacak Mustafa Akıncı’ya destek vereceğini savundu.

“Tek bir isim üzerinde yoğunlaşmadık”
Cumhurbaşkanlığı seçimleri için CTP-BG’de birçok nitelikli adayın bulunduğunu, bu nedenle tek bir isim üzerinde yoğunlaşmadıklarını söyleyen Erk, Cumhurbaşkanlığı seçimi için aday olacağı konuşulan Derviş Eroğlu ve Mustafa Akıncı’nın adaylıklarını resmen açıklamadığını dile getirdi, “Bu isimler CTP-BG’nin adayını açıklamasını bekliyor” iddiasında bulundu.

“CTP-BG’nin adayına göre aday belirleyecekler...”
Ülkedeki siyasi partilerin CTP-BG’nin adayına göre aday belirleyeceklerini savunan Erk, “Bu partiler kendi adaylarını şimdiden duyurmak istemiyor. CTP-BG’nin çıkaracağı aday karşısında şansları olmadığını gördükleri an bir hamle yapabilmek için bizi bekliyorlar. Adaylarını açıklamaya cesaretleri yok” dedi. 

“Sonuçları tartışmaya devam ediyoruz”
Konuşmasında yerel seçimlere de değinen Erk, seçim sonuçlarını tartışmaya devam ettiklerini ifade ederek, bu değerlendirmelerin süreceğini kaydetti.  CTP-BG’nin yerel seçimlerde 3 büyük belediyeyi kaybettiğini anımsatan Kutlay Erk, partinin bu nedenle dışarıdan eleştiri aldığını, en fazla beklentinin de CTP-BG’de olduğunu dile getirdi. CTP-BG’nin 12 Ekim’de Tüzük Kurultayı’na gideceğini de hatırlatan Erk, tüzüğün bu tarihte onaya sunulacağını dile getirdi.

“Sınay’ı vazgeçirmeye çalışıyoruz”
CTP-BG Girne Milletvekili Abbas Sınay’ın milletvekilliğinden istifası konusuna da değinen Erk, kararından vazgeçirmek için uğraştıkları Sınay’la bire bir görüştüklerini söyledi. Meclis’in açılmasıyla Sınay’ı CTP-BG saflarında görmek istediklerini vurgulayan Kutlay Erk, “Karar, meclis açıldığında kesinleşecek. Umarım o zamana kadar arkadaşımızı bu kararından vazgeçiririz...” dedi. 

“DP-UG kurultay istihdamlarına dört elle sarıldı...”
Yerel seçimlere hiç kimseye istihdam sözü vermediklerini dile getiren Kutlay Erk, seçim sonrasında kimsenin bu nedenlerle kapılarını çalmadığını belirtti. Hükümet ortakları DP-UG’nin UBP hükümeti döneminde kamuya istihdam edilen kurultay istihdamlarına dört elle sarıldığını savunan Erk, ortaklarıyla bu konuda uzlaşmaya varmaları gerektiğini vurguladı. 82 kişinin Kamu Yeterlilik Sınavı’nı geçemediğini, bu nedenle söz konusu kişilerin devletle ilişkilerinin kesildiğini anlatan Kutlay Erk, yapılacak sınavda başarılı olanların işlerine devam edeceğini kaydetti. 
Geriye 97 kişinin kaldığını belirten Erk, bu kişilerin işçi statüsünde işe alındıklarını, konunun çözüme kavuşması için DP-UG ile görüşeceklerini belirtti.

“Partimiz sözünü tutacak”
2009’daki genel seçimlerde UBP’nin hükümete gelmesiyle birlikte birçok CTP-BG’linin partizanca işlerine son verildiğini ve bu partililere o dönemki parti yönetimi tarafından “İktidara gelirsek sizi tekrar işe alacağız” sözü verildiğini anımsatan Kutlay Erk, parti olarak bu sözlerini tutacaklarını vurguladı. Bu konuda net konuşulması gerektiğini belirten Erk, şöyle devam etti:“Parti olarak bu sözü verdik. Bu sözümüzü tutmamız gerekiyor. Partizanca işsiz kalan partililerimize istihdam yaratmamız gerekir. İsteyen istediği gibi yorumlasın. Bu parti bu üyelerine bir söz verdi ve bu söz yerine getirilmelidir. Kamuda onların niteliklerine yaratılacak istihdamlarda bu kişileri işe almalıyız. Ben CTP-BG Genel Sekreteri olarak benim vermediğim ama bu partinin verdiği sözü yerine getirmek için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bu insanlar atılırken susanlar o partizanlığa ses çıkarmayanlar şimdi bu insanlar için yine konuşmamalıdırlar” Erk, son olarak Türkiye Cumhuriyeti’nde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinerek, Türkiye’deki seçimin Kıbrıs görüşmelerini etkilemeyeceğini belirtti ve Rum kesiminin halkını oyalamaya çalıştığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2014, 09:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Mr köz alt yönetim üst yönetim takmayın kafanızı üst yönetim olsan ne değişecek hem kirkpinarda çayırlar söyle öğüt verir pehlivan pehlivan alta düştüm diye yerinme üste çıktım diye gerinme dont worry be happy

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Mr köz kimse devlet kurdun demiyor ki devleti TC kurdurdu hem alt üst olayına kafayi takmayınız kirkpinarda bir mâni vardır pehlivan pehlivan alta düştüm diye yerinme üste çıktım diye gerinme bizde alt üst olmaz biz biriz birlikteyiz kimse kimsenin efendisi de usagida değil hepimiz türküz esitiz

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474