banner564

Roma’ya gidildi

Evrensel Hasta Hakları Derneği eğitim gezisi düzenledi

Roma’ya gidildi
banner598
Evrensel Hasta Hakları Derneği, “Hastanın Sesi” projesi çerçevesinde hasta hakları ihlalleri ve şikayet mekanizmaları konusunda bilgiler almak amacıyla Roma’da “eğitim gezisi” düzenledi. Eğitim gezisine, Kıbrıs`ta sağlık ve hak arama konularında faaliyet gösteren sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra hekim, avukat ve proje yöneticileri katıldı.
Dernekten verilen bilgiye göre, Mart 2016 tarihinde başlayan ve Şubat 2018’e kadar devam edecek “Hastanın Sesi’ projesi çerçevesinde gerçekleşen eğitim gezisi, hasta hakları konusunda Avrupa çapında çalışmalar yapan ve projenin de ortağı olan Aktif Yurttaşlık Ağı (ACN) tarafından organize edildi.
Çalışma ekibi, proje ortaklığı yaptığı Roma’da ve Avrupa’nın 30 ülkesinde sivil toplum kuruluşları ve hasta örgütleri ile işbirliği içinde olan ve Avrupa standartları çerçevesinde hasta haklarının korunması ve güçlendirilmesi için çalışmalar yapan Aktif Yurttaşlık Ağı’nın kendi merkezlerinde uyguladığı hak arama çalışma mekanizması, prosedürleri ve pratikleri üzerine tam günlük bir toplantı gerçekleştirdi.
Çalışma ekibi, Aktif Yurttaşlık Ağı’nın hazırladığı program çerçevesinde benzer sivil toplum örgütleriyle temaslar da gerçekleştirdi.
Bu kapsamda Roma’daki San Giovanni Addolorata ve Gemelli Hastaneleri ziyaret edilerek, hasta haklarının ne şekilde gözetildiği yakından gözlemlendi. Ayrıca çalışma ziyaretinde İtalya’da faaliyet gösteren Thalassemia Örgütü, Dünya Sağlık Örgütüyle işbirliği yapan Görme Engelliler için Körlüğün Engellenmesi Araştırma ve Ulusal Bakım Merkezi, akıl sağlığı konusunda çalışmalar yapan Di Liegro Vakfı ve İtalya Kalp Merkezi yetkilileriyle de temaslar gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2016, 08:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474