banner564

Sabırlar taştı

Bölgeye yatırım yapılmadığı gerekçesiyle yollara düşen Karpazlılar; Meclis, Başbakanlık ve bakanlıkların kapılarına siyah çelenk bıraktı, taleplerini seslendirdi

Sabırlar taştı
banner598

 Karpazlılar,  bölgeye gereken yatırım yapılmadığı gerekçesiyle dün Lefkoşa’da eylem düzenledi. 

Yenierenköy Belediyesi ve  bölge muhtarlarının öncülüğünde, sivil toplum örgütlerinin desteği ile Karpaz bölgesine gereken önemin verilmediği gerekçesiyle düzenlenen yürüyüşte Cumhuriyet Meclisi,  Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Başbakanlığa siyah çelenk bırakıldı.
Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak, Bakanlıklarda yaptığı konuşmalarda, bölge halkının işsizlikten dolayı arazilerini satmaya başladığını, 4 köyün boşaldığını, en ciddi sıkıntılarından biri olan Karpaz Emirnamesi’nin ilk etapta değiştirilmesini daha sonra  ise imar planı yapılmasını istediklerini vurguladı.
Yatırım amaçlı bölgede yatırımcılara verilen arazilerin üzerlerine yıl sonuna kadar yatırım yapılmadığı takdirde geri alınmasını da istediklerini kaydeden Yeşilırmak, Karpaz İskele, Gelincik-Kaleburnu ve Dipkarpaz Zaferburnu yollarının yıl sonu ihaleye çıkılmasını istediklerini kaydetti.
Karpaz bölgesi için imar planı istediklerini ancak o çalışmalar başlamadan önce Emirname’de düzenleme istediklerini kaydeden Yeşilırmak, turist sayısı da hesaba katıldığında Karpaz bölgesinin nüfusunun 40 bine çıktığını, bu nedenle bölgenin tam teşekküllü bir hastaneye ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Baybars, çözüm sözü verdi
Eylemin İçişleri Bakanlığı ayağında Bakan Ayşegül Baybars, Bakanlık binası dışında eylemcilere hitaben yaptığı konuşmada, dile getirilen sorunların ülkenin genelinin sorunları olduğunu, yıllarca sürdürülen politikanın kalkınmayı ve istihdamı sıkıntıya soktuğunu söyledi.
Bucak hizmetlerinin en geç bir-iki ay içerisinde buraya geleceğini söyleyen Baybars, kimlik makinesi cihazlarının altyapısının bazı parçalarının beklendiğini söyledi.
Baybars, Emirname’de hedeflerinin “Karpaz bölgesi için eko-agro turizmde bir miktar iyileştirme, Yenierenköy’de de bazı alanların imara sağlıklı bir şekilde açılması” olduğunu kaydetti.
Emirname değişikliği ile ilgili olarak Baybars, uzmanların bölgeye ancak eylülde gelebileceğini söyledi.

Atakan: Kaynak aktarıl aktarılmaz ihale açılacak
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Belediye Başkanı Emrah Yeşiılrmak , Meclis Üyeleri ve muhtarları kabul ederek görüştü.
Atakan, 2018’de ekonomik krizden dolayı bazı ihalelerin iptal edildiğini bunlardan birinin de Dipkarpaz’dan manastıra kadar olan yol olduğunu söyledi.
Atakan, kaynak aktarılır aktarılmaz ilk adımları atacaklarını belirtti.

Pilli: Sağlık hizmeti getirilecek
Sağlık Bakanı Ali Pilli de eylemcilerle Bakanlık kapısında görüştü.  Sağlık hizmetleriyle ilgili gelen talepler hakkında Pilli, Karpaz’da sağlık hizmetlerinde eksikliklerin olduğunun bilincinde olduğunu kaydetti.
Gerekli sağlık hizmetlerini bölgeye getirme sözü veren Pilli, hastane sözü veremeyeceğini ancak sağlık hizmeti getireceğinin sözünü verebileceğini söyledi.

Töre’den taleplere tam destek
Eylemciler Meclis önüne siyah çelenk bıraktıktan sonra Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre ile ayaküstü görüştü. 
Töre, eylemcilerin taleplerine destek belirtti.


Tatar: Diyalog devam edecek
Karpaz halkının Lefkoşa'da yaptığı eylem Başbakanlık önünde tamamlandı. 
Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak, Karpaz halkının sesini duyurmak amacıyla Lefkoşa'da gerçekleştirdikleri eylemin başarılı olduğunu ve seslerini yetkililere duyurduklarını söyledi. 
Yeşilırmak, eyleme katılan bölge halkına teşekkür ederek, eylemin başarılı bir şekilde tamamlandığını ifade etti ve bölge halkını otobüslere uğurladı. 
Başbakan Tatar, eylemcileri kabulünde Karpaz halkının ortaya koyduğu mücadele ve seslenişi saygıyla karşıladıklarını da belirterek, "ülkenin ve bölgenin planlı ve programlı bir şekilde gelişmesi için sizlerle istişare içinde halkın refahını yükseltmek için çalışacağız. Ülkenin bölgelerin gelişmesi tüm kesimlerle ve halkla birlikte konuşularak olur. Diyaloğa her zaman devam edeceğiz" diye konuştu. 
Tatar, devlet ve hükümet olarak her zaman Karpaz'a yakın olduklarını ve önem verdiklerini, bölgeye ve halkın isteklerine duyarlı olduklarını söyledi. 
Tatar, özellikle son dönemde ekonomik anlaşmanın da imzalanmasıyla tüm ülke ve halka eşit hizmet için çalıştıklarını, bunu önemsediklerini kaydetti. 
Tatar'ın sözü verdiği Yeşilırmak da, Tatar'a teşekkür ederek, Karpaz bölgesinin hükümetten ve devletten beklentilerini dile getirdi.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
Öz
Öz - 5 yıl Önce

KKTC'de siyasal sistem değişmedikçe, sadece Lefkoşa, Mağusa ve Girne var gerisi yoktur.bağırıp çağırmakla da bir şey olmaz. Yapılması gereken birinin nüfus oranına göre, diğerinin eşit olarak temsil ediidiği iki meclisli başkanlık sistemine geçmek olmalıdır.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473