banner564

Sağlıkta büyük başarı

Ramadan Kamiloğlu, 2007’de 20 ile başladıkları açık kalp ameliyatı operasyon sayısının bugün bine ulaştığını kaydetti

Sağlıkta büyük başarı
banner598
Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi, Kalp ve Damar Cerrahı Dr. Ramadan Kamiloğlu, “Dünya Kalp Günü ve Haftası” nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında hastanede görev yapan Kalp ve Damar cerrahları da hazır bulundu.
Ramadan Kamiloğlu, 2007’de 20 ile başladıkları açık kalp ameliyatı operasyon sayısının bugün bine ulaştığını kaydetti.
Hastalara yılda 500 stent takıldığını söyleyen Kamiloğlu,“ Bu yıl 35 yaşında bir hastaya koroner bypass operasyonu yaptık. Vücudumuzun en sağlam organı olarak korumamız gereken kalp tehlikeli olarak büyüyen bir tehdit alında” dedi.

Bir sonraki hedef kalp nakli
Günümüzde ani ölümlere neden olabilen aort anevrizmasının stentle ameliyatsız tedavisinin Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ndeki servislerinde rutin ve başarılı şekilde yapıldığını ifade eden Kamiloğlu şunları da kaydetti:
“İlaç tedavisine yanıt vermeyen, son dönem kalp yetmezliği olan hastaların tedavisi de bu sene başladı. 2009’dan itibaren son dönem kalp yetmezliği üzerine ileri seviye eğitim ve araştırmalarına devam eden uzman ekibimizle son dönem kalp yetmezliği olan 4 hastamızın operasyonunu başarıyla gerçekleştirildi. Bir sonraki hedefimiz, yapılacak organ bağışları sayesinde kalp yetmezliği olan hastaları kalp nakliyle yeni bir kalbe kavuşturmak.”

“İzbul’un operasyonu bizde yapılmıyordu”
Kamiloğlu, basın toplantısında, Sağlık Bakanı Salih İzbul’un Türkiye’de kalp operasyonu geçirmesiyle ilgili de açıklama yaparak, İzbul’un kardiyoloji uzmanları tarafından yapılan IVUS tetkiki için Türkiye’ye gittiğini söyledi 
Kamiloğlu, “Bizde yapılmayan bu tetkikte anjiyoyla kalp damarına giriliyor; buradaki darlığın çapı ve basınç ölçülüyor. IVUS, ana kornerin başlangıç kısmında şüphede kalınan lezyon varsa yapılıyor. Hastaya stent mi takılacağı, bypass mı yapılacağı da bu işlemden sonra belirleniyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2015, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474