banner564

Salondan atıldı

Öz kardeşini ödürmekten yargılanan Turgay Özdeğirmenci 14 yıla mahkum oldu, duruşmayı izleyen bir kadın, öldürülen Turgut’la ilgili iddiaların yalan olduğunu söyleyince kafalar karıştı

Salondan atıldı
banner598
Çiğdem AYDIN
Başkent Lefkoşa’da Göçmenköy bölgesinde geçtiğimiz yıl kasım ayında meydana gelen ve aile faciası ile sonuçlanan kardeş cinayetinin karar duruşmasına gizemli bir kadın damgasını vurdu. 
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün açıklanan karar sonrası aniden konuşan gizemli kadın, “Anlatılanlar doğru değil, mahkemeyi yanıltılar” şeklinde ifadeler kullandı. 
Öldürülen Turgut Özdeğirmenci’nin arkadaşı olduğu tahmin edilen kadın mahkeme heyeti tarafından polis eşliğinde duruşma salonundan çıkarıldı. Öz kardeşini öldürme suçundan yargılanan sanık Turgay Özdeğirmenci ise 14 yıl hapse mahkûm edildi.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde Başkan Ömer Güran, Yargıçlar Rauf Kürşad ve Vedia B. Barkın’dan oluşan heyetin sanık aleyhine oy birliği vermiş olduğu kararı Yargıç Barkın açıkladı. Yargıç, sanığın "Adam öldürme”, “Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu” suçlarını kabul ettiğini, lehine ve aleyhine aktarılan olgular ışığında, sanığı suçlu bulup mahkûm ettiklerini açıkladı. 

Yargıç, karar verirken zorlandıklarını söyledi… 
Yargıç Barkın, sanığın işlemiş olduğu suçun çok ciddi bir suç olduğunu bir bireyin anayasa ile korunan yaşama hakkını sonlandırdığını ifade ederek, bu tür suçlara ciddi caydırıcı hapis cezaları verilmesinin uygun olduğunu belirtti. 
Yargıç, meselenin bir aile faciası olduğunu ve bu tür suçlarda karar verirken zorlandıklarını dile getirerek, mahkemede ifade veren aile bireyleri ve yakınlarının olayın yılların birikiminden kaynakladığını öne sürdüğünü ancak bu durumun bir kişinin hayatına son vermede hafifletici neden olarak algılayamadıklarını belirtti. 

Hafifletici nedenler dikkate alındı
Sanık hakkındaki hafifletici etkenleri değerlendiren Yargıç Barkın, sanığın olay sonrası polise teslim olmasını, ifade vererek olayı polise aktarmasını, suçunu kabul ederek adaletin erken tecellisine katkıda bulunmasını ve pişman olduğunun görüldüğünü belirterek lehine hafifletici neden olarak değerlendirdiklerini belirtti.  Yargıç, tüm bu olgular ışığında sanığı suçlu bulup mahkûm ettikleri davalardan 14 yıl hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2016, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473