banner564

Samsung’u çaldı yalana sarıldı

Berberlik yapmaya geldiğini, ancak cinsel istismara uğradığını öne süren Dominikli Edwin’in söyledikleri doğru çıkmadı

Samsung’u çaldı yalana sarıldı
banner598

 Suna ERDEN

Girne’e kaldığı evde hırsızlık yaptığı gerekçesi ile tutuklanan ve çıkarıldığı mahkemede, “Çalıştırılmak için getirildim, cinsel istismara uğradım” iddiasını ortaya atan Dominik uyruklu Edwin Fransisco Jimenez’in yalan söylediği ortaya çıktı. 
İddia üzerine yapılan soruşturmada zanlının cinsel istismar iddiasının asılsız olduğu belirlendi. Zanlının çaldığı cep telefonu ile dizüstü bilgisayar bulunup emare olarak alındı. 
Zanlı dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Soruşturmayı yapan polis memuru Emrah Lambasuyucu, zanlının 20 Kasım 2018 tarihinde 
Thomas Patrick Boyle’ye ait HP marka dizüstü bilgisayar ve siyah renkteki e-mail numarası bilinmeyen Samsung J 1 marka cep telefonunu çaldığı gerekçesi ile tutuklandığını söyledi.
Zanlının 19 Ocak 2019 tarihinde, Ercan Havalimanı’ndan çıkış yapmak isterken, mahkeme emri gereği tutuklandığını belirten Lambasuyucu, cep telefonunun zanlının tasarrufunda tespit edildiğini, bilgisayarın ise bir şahsa hediye olarak verildiğinin tespit edildiğini ve emare olarak alındığını ifade etti. 

Evinde kanunsuz bir şey yok
Polis, zanlının bir önceki duruşmada cinsel tacize uğradığını öne sürdüğünü, mahkemenin soruşturma emri verdiğini ancak yapılan soruşturma sonucu bu iddianın asılsız olduğuna dair tespit yapıldığını açıkladı. Polis, zanlının kaldığı evde yapılan aramada kanunsuz herhangi bir şey bulunmadığını söyledi.
Zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını, Dominik uyruklu olup KKTC’de turist statüsünde kaldığını kaydeden polis, teminata bağlanmasını talep etti.
Mahkeme, zanlının 10 bin TL şahsi kefalet senedi imzalaması ve yurt dışına çıkış yasağı şartları ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473