banner564

Saray devrede

Cumhurbaşkanlığı, Kadın Dayanışma Evi’nin yeniden hizmet vermesi için girişim yaptı

Saray devrede
banner598
Kadın Dayanışma Evi’nin yeniden hizmet vermeye başlaması için, Cumhurbaşkanlığı’nın girişimiyle Sağlık Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, Polis Genel Müdürlüğü ve Lefkoşa Türk Belediyesi yetkilileri bir araya geldi.
Verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, konunun Cumhurbaşkanlığı’nın sosyal konularda da kurumlar arası eşgüdümü sağlamak amacıyla devam eden çalışmaları kapsamında ele alındığını, şiddete maruz kalan çocuk ve kadınlara hizmet verecek merkezin hızla hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.
Hüdaoğlu başkanlığındaki toplantıda, 2014 yılında yürürlüğe giren Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Yasası’nda öngörülen dairenin yetki alanında olan Kadın Sığınma Evi kurulmasında, dairenin henüz hayata geçmemesi nedeniyle yaşanan sıkıntılar ele alındı.
Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Hüdaoğlu, Sosyal Riskleri Önleme Vakfı tarafından 5 yıl önce hayata geçirilen Kadın Sığınma Evi’nin şiddete maruz kalan 227 kadın ve 114 çocuğa hizmet verdiğini anımsattı.
Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Hüdaoğlu başkanlığındaki toplantıya, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana, Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Süleyman Göktaş, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, PGM Genel Müdür 1. Yardımcısı Barbaros Savaşçı, Adli Şube Amir Vekili Mustafa Tuğun, Cumhurbaşkanlığı Hukuk İşleri Uzmanı Yaprak Renda ve LTB Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Görevlisi Ömür Yılmaz katıldı.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu tepkili

Öte yandan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu, Kadın Sığınma Evi’nin kapatılmasının, kurumsal düzenleme ihtiyaçlarının ve şiddeti önleyici politikaların yürürlüğe girmesinin devlet tarafından görmezden gelindiğini bir kez daha gösterdiğini savundu. 
Açıklamada, kadınlara yönelik erkek şiddetinin son bulması, şiddete maruz kalan kadınların güvenlik, sağlık, barınma, rehabilitasyon, adli yardım desteği gibi hizmetleri alabilmesi, şiddet uygulayan veya uygulama ihtimali olan kişilerin önleyici müdahale programları ile şiddetsiz bir yaşama yöneltilmesi gibi konuları düzenleyecek yasaların geçmesinin üzerinden iki yıl gibi bir süre geçtiği halde yol kat edilmediği savunuldu. 

SORÖV 25 bin imza toplayacak
Ayrıca, Sosyal Riskleri Önleme Vakfı (SORÖV), "25 Kasım’a Kadar 25 Bin İmza İle 5 Kadın Sığınma Evi" konulu kampanya başlatma kararı aldı. Bu amaçla 26 Temmuz Salı günü saat 18.00’de vakıf binasında toplantı düzenlenecek.
Vakıftan yapılan yazılı açıklamada, tüm duyarlı örgüt ve bireyler kampanyaya destek olmaya davet edildi.
Açıklamada, ülkede kadına yönelik şiddet olayları nitel ve nicel olarak tırmanırken, Kıbrıs'ın kuzeyinde her kesimden kadına ulaşabilecek, görünür kadın sığınma evlerinin açılmasının önemine dikkat çekildi.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2016, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473