banner564

Satıcıya 2 yıl ceza 

Aynı araçta uyuşturucu ile yakalanan iki sanıktan içici olan denetimli serbestlikten yararlandı

Satıcıya 2 yıl ceza 
banner598

 Lefkoşa’da Kızılay bölgesinde 9 Aralık 2017 tarihinde bulunduğu araçta yapılan kontrolde 6 gram uyuşturucu bulunan ve ardından evinde yapılan aramada ise 50 gram daha hintkeneviri ele geçirilen Hakan Aldemir ile suçla bağlantılı yargılanan V.B. hakkındaki dava dün karara bağlandı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan iki sanıktan üzerinde 2 gram uyuşturucu bulunan V.B. denetimli serbestlikten yararlandırıldı. 
Hakan Aldemir ise 56 gram uyuşturucu alma, verme ve tasarrufu suçlarından 2 yıl hapse mahkûm edildi.
Duruşmanın kararını okuyan Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, uyuşturucu suçlarının arttığına ve toplum sağlığını tehdit eden suçlardan olduğuna değindi. Ulunay, sanığın ticari amaçlı ve şahsi kullanım miktarının çok üzerinde yani 56 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu maddeyi tasarruf etmesini etmesini aleyhine değerlendirdiklerini belirtti. 

İbret verici ceza şart
Ulunay, bu tür suçları işleyenlere ve işleme eğilimi içinde olan kişilere karşı, kamuyararı gereği caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini vurguladı.
Yargıç Ulunay, sanığın lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinerek oybirliği ile 2 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı. 
Ulunay, sanık Hakan Aldemir’den 3 gram ağırlığında uyuşturucu maddeyi satın alan V. B’nin ise bir buçuk yıl denetimli serbestlik yasasından faydalanmasına emir verdiklerini belirtti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474