banner564

Satıcıya af yok

3 gramdan yargılanan Turgut Şenol satıcı olduğu için 9 ay hapse mahkûm edilirken, 27 gramla yakalanan Teoman Cankat içici olduğu için denetimli serbestlikten yararlandı

Satıcıya af yok
banner598

 Suna ERDEN

Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3 gram uyuşturucudan yargılanan sanık Turgut Şenol 9 ay hapse mahkûm edilirken, 27 gram hintkeneviri ile kokain kalıntısı bulundurma suçundan yargılanan sanık Teoman Cankat ise denetimli serbestlikten yararlandı. 
Başkan Nuvit Gazi, Kıdemli Yargıç Şerife Katip Kır ve Yargıç Hazal Hacımulla’dan oluşan heyet, kararda denetimli serbestlikten yararlandırılan sanık Teoman Cankat’ın sadece içici olmasının etken olduğunu vurguladı. 
Heyet, uyuşturucu satışı yapan sanık Turgut Şenol’u ise 2 gram uyuşturucu verme ve 1 gram uyuşturucu alma suçlarından 9 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı. Mahkeme Başkanı Nüvit Gazi denetimli serbestlikten yararlanan sanığa, “Bu fırsatı iyi değerlendir” tavsiyesinde bulundu.

Lefkoşa’da alma, Girne’de satma
Sanık Şenol hakkındaki kararda Lefkoşa’da meydana gelen 1 gram hintkeneviri türü uyuşturucu alma ve Girne’de meydana gelen 2 gram uyuşturucu madde verme suçlarından yargılandığı belirtildi.
Heyet, sanığın aleyhine getirilen davaları kabul ettiğini ifade etti. Sanığın toplamda 3 gram uyuşturucudan yargılandığını kaydeden heyet, Şenol’un 2 gram uyuşturucu maddeyi bir şahsa satıp verme suçunu işlediğini belirtti. 
Heyet, bu hususu sanık aleyhine ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdiklerini kaydetti. 
Ağır ceza heyeti, uyuşturucu suçlarının yaygınlığına, toplum için tehlike oluşturduğuna vurgu yapıp, sanığın verme suçunu işleyerek uyuşturucunun dağıtılmasında rol oynadığını belirtti. 
Heyet, oy birliği ile sanığı 9 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

Başkan Gazi: Bu fırsatı iyi değerlendir
Sanık Toeman Cankat hakkındaki kararda ise satıcı değil içici olduğuna vurgu yapıldı. Kararı okuyan Yargıç Kır, sanığın evinde yapılan aramada piyango bileti ve paraların üzerinde kokain kalıntısı tespit edildiğini, ayrıca 27 gram uyuşturucu ile boş bira şişesi içerisinde 22 adet sigara izmariti ele geçirildiğini belirtti. 
Kır, sanığın ifadesinde uyuşturucu madde kullandığını, ticari amaç gütmediğini, sadece kendi kullanımı için tasarruf ettiğini söylediğini aktardı. 
Kır, mahkemeye sunulan olgulara bakıldığında sanığın ticari amaç güttüğüne, başka bir şahsa uyuşturucu verdiğine dair olgu ve iddia olmadığını, kanıtları değerlendirdiklerini ve içici olduğuna kanaat getirdiklerini açıkladı. 
Kır, sanığın içici olduğuna dair mahkemeye doktor raporu sunulduğunu da belirtti. 
Denetimli Serbestlik Yasası’nda hintkeneviri için azami miktarın 12 gram olduğunu ancak mahkemenin sanığın içici olduğuna kanaat getirmesi durumunda miktar aşımında da bu hakkı tanıyabileceğini söyledi. 
Kır, sanığın talebi üzerine denetimli serbestlik hakkından yararlanmasına emir verdiklerini, 1 yıl süre ile denetimli serbestliğe tabi tutulmasına karar verdiklerini açıkladı.
Mahkeme Başkanı Nüvit Gazi de sanığa, “ Bu fırsatı iyi değerlendir” tavsiyesinde bulundu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473