banner564

TRT 23 Nisan Çocuk Festivali’nde KKTC’yi temsil edecek olan öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte devlet büyüklerini ziyaret etti

Samimi sohbetler yapıldı

TRT 23 Nisan Çocuk Festivali’nde KKTC’yi temsil edecek olan öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte devlet büyüklerini ziyaret etti
banner598

Samsun’da 41’incisi düzenlenecek TRT 23 Nisan Çocuk Festivali’nde KKTC’yi temsil edecek olan Şehit Ertuğrul İlkokulu ekibinde yer alan çocuklar, öğretmenleri ile birlikte dün devlet büyüklerini ziyaret etti.
Çocukar; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi başkanı Teberrüken Uluçay, Başbakan Tufan Erhürman ve Milli eğitim Bakanı Cemal Özyiğit tarafından ayrı ayrı kabul edildi.
 Devlet büyüklerinin çocuklarla buluşması sıcak bir ortamda, sohbet havasında geçti. 
Cumhurbaşkanı Akıncı, çocuklarla buluşmasında onlardan gelen çeşitli soruları  yanıtladı, tavsiyelerde de bulundu.
İlköğretim Dairesi Müdürü İlkşen Varoğlu Atik başkanlığındaki heyette, Şehit Ertuğrul İlkokulu Müdürü Hasan Eren ile birlikte üç öğretmen ve 20 çocuk yer aldı. Kabullerde, etkinlikle ilgili bilgi veren Varoğlu Atik, 41 yıldır düzenlenen TRT 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne her yıl KKTC’den ekipler gönderildiğini, bu yıl da KKTC’yi temsilen Şehit Ertuğrul İlkokulu ekibinin gideceğini belirterek, bu yıl Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılı olduğunu, TRT etkinliğin de bu nedenle Samsun’da yapılacağını söyledi.
Çocukların gezisinin Samsun’dan başlayacağını, Ankara’da tamamlanacağını, her iki şehirde de etkinlik olacağı bilgisini veren Atik, “Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimizin garantisini size verelim” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473