banner564

Satış Niyeti Vardı

Sınır kapısında 31 gram uyuşturucu ile yakalanan iki kişiye birer yıl hapislik verildi

Satış Niyeti Vardı
banner598

Güney Kıbrıs’tan aldıkları 31 gram 500 miligram hintkeneviri türü uyuşturucu maddeyi ülkeye sokmaya çalışırken, Metehan Sınır Kapısı’nda yakalanan Mohammad Jalal Yousef ve Ahmad Rael Nimer hakkındaki dava dün karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklar birer yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kararda uyuşturucu madde miktarının kişisel kullanımın üzerinde olması etkili oldu.
Başkanı Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Temay Sağer’in baktığı davada sanık hakkındaki karar okundu.
Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, uyuşturucu suçlarının arttığını ve toplum sağlığını tehdit eden suçlardan olduğunu vurguladı.

“İbret verici cezalar gerekiyor”
Ulunay, bu tür suçları işleyenlere ve işleme eğilimi içinde olan kişilere karşı, kamu yararı gereği caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini söyledi.
Hüdaverdi, sanıkların işledikleri suçun 15 yıla kadar hapis cezası öngören çok ciddi ve yaygın suçlardan olduğunu belirterek, tasarruf ettikleri uyuşturucunun şahsi kullanım miktarının üzerinde oluşunu aleyhlerine değerlendirdiklerini kaydetti. 
Kıdemli Yargıç Ulunay, sanıkların lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinerek oybirliği ile 1 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı. 
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

TÜRK-RUM-ARAP ALEMİ,HEPSİ ALABORA!!!!!

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474