banner564

“Satmak üretmekten daha zor”

Turgut Akçın, yeni başlayacak narenciye sezonunda sorun yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etti

“Satmak üretmekten daha zor”
banner598
Kuzey Kıbrıs Narenciye Üreticiler Birliği Başkanı Turgut Akçın, yeni başlayacak narenciye sezonunda sorun yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etti. Akçın, Tarım Bakanlığı ile hükümete ve dış ülkelerde görev yapan ticari ataşelere pazarlar bulunması konusunda büyük görevler düştüğünü vurguladı. 
Akçın, Rum tarafının da pazar sorunu yaşadığını ve bu konuda AB’den yardım istediğine dikkat çekerek, KKTC yetkililerinin de hem Avrupa’da, hem de Türki Cumhuriyetler ile Arap ülkelerinde Pazar bulmak için aşırı gayret göstermelerini istedi. Akçın, “Satmak üretmekten çok daha zor bir olaydır” dedi. 
Turgut Akçın, yeni başlayacak narenciye sezonu öncesinde basın açıklaması yaparak, sektörde alınması gereken tedbirlere dikkat çekti ve ürünlerin satılması için şimdiden pazar bulunmasının önemine vurgu yaptı. 
Akçın, geçen kış ayının yağışlı geçmesi ile bu yıl narenciye ürününün daha kaliteli ve boy olarak da daha iri boyda olacağının görüldüğünü ifade ederek, bu ürüne Pazar yaratmak için Tarım Bakanlığı ile hükümete ve dış ülkelerde görev yapan Ticari Ateşelere büyük görevler düştüğünü kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2015, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473