banner564

Şebeke işi

Kapalı Maraş’tan çalınan eski kola şişeleri, tabela ve tablolarla ilgili yürütülen meselede tutuklu sayısı 4’e yükseldi

Şebeke işi
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da, Kapalı Maraş bölgesinden çalınarak Kıbrıslı Rumlara satıldığı iddia edilen eski kola şişeleri, tabela ve tablolarla ilgili olarak yürütülen soruşturma genişledi. 
Polis, Mustafa Çelik ile Adil Erden’den sonra, Tamer Boransel ve Candaş Öz’ü de tutukladı. Yapılan soruşturmada hırsızlık olayının zanlı Boransel’in talimatı üzerine gerçekleştirildiği tespit edildi. Boransel ile Öz’ün evinde yapılan aramada üzerinde Rumca yazılar olan eski tablo ve tabelalar ele geçirildi. Soruşturma kapsamında tutuklanan dört zanlı dün ek süre için mahkemeye çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Löğmen Yücetürk, zanlı Mustafa Çelik ile zanlı Adil Erden’in, Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından, Rum bir şahsın aracına eski tabelaları yükledikleri esnada suçüstü tespit edildiklerini söyledi. Tabelalarla beraber zanlıların tasarrufunda bulunan eski kola şişelerinin incelendiğini ve Kapalı Maraş bölgesinden sirkat edildiğinin tespit edildiğini belirten Yücetürk, yapmış oldukları soruşturmada zanlıların 14 kasım ile 24 Kasım tarihleri arasında Kıbrıslı Rum bir şahsa para karşılığında tabela ve kola şişesi sattıklarının belirlendiğini ifade etti.

Maraş’ı eve taşımış!
Zanlıların evlerinde de bir arama gerçekleştirildiğini belirten Yücetürk, Mustafa Çelik’in evinde, 1960’lı yılların Kıbrıs Cumhuriyeti’ne ait pullar, milli piyango biletleri ve eski çatal kaşıkların bulunduğunu söyledi. Eski Eserler Dairesi’nden yapılan soruşturmada eşyaların etnografik eser olduklarının ve yurt dışına çıkarılmalarının yasak olduğunun öğrenildiğini anlatan Yücetürk, zanlıların son olarak 7 Aralık 2018 tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhlerinde 7’şer gün tutukluluk emri temin edildiğini anımsattı.

Gönüllü ifade düğümü çözdü
Temin edilen son tutukluluk emrinin ardından zanlı Mustafa Çelik’in bir gönüllü ifade vererek, eşyaları zanlı Tamer Boransel’in isteği üzerine sirkat ettiklerini anlattığını belirten Yücetürk, Boransel ile meselede bağlantısı olan zanlı Candaş Öz’ün de tespit edilerek tutuklandığını söyledi. Yücetürk, zanlıların ikametgahında yapılan arama sonucunda, üzerinde Rumca yazılar olan eski tablo ve tabelaların bulunduğunu ve eşyalar üzerinde Eski Eserler Dairesi yetkilileri tarafından yapılan incelemede, etnografik eser olduklarının belirlendiğini aktardı.  Yücetürk, soruşturmanın genişlediğini ifade ederek mahkemeden ek süre talep etti.
Yargıç Umut İnan, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların, 3’er gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473