banner564

Sedyede getirildi

22 yaşındaki üniversite öğrencisi Alper Söyek’in ölümüne neden olmakla suçlanan motosiklet sürücüsü Adem Dayanık, doktor kontrolünde mahkemeye çıkarıldı

Sedyede getirildi
banner598
Teoman TURAN
Başkent Lefkoşa’nın Hamitköy bölgesinde 15 Ekim 2017 tarihinde meydana gelen ve 22 yaşındaki Üniversite öğrencisi Alper Söyek’in yaşamını yitirdiği ölümlü trafik kazası zanlısı Adem Dayanık dün hastane sedyesi içerisinde Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Kazayla ilgili soruşturmayı yapan polis, zanlı Adem Dayanık’ın 15 Ekim tarihinde saat 03.15 sıralarında Lefkoşa'da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı üzerinde yönetimindeki KG 633 plakalı motosiklet ile Gazimağusa istikametine doğru aşırı süratli ve dikkatsiz bir şekilde seyrettiği sırada, yolun solunda bulunan Ekin Adademir isimli iş yeri önlerine geldiğinde,  o esnada muhtemelen yolun kuzeyinden güneyine doğru yolu yaya olarak karşıdan karşıya geçmeye çalışan Alper Söyek’e motosikletin ön kısmı ile şiddetli bir şekilde çarptığını söyledi. 

Alper 20 metre savruldu
Polis, çarpamaya müteakip yaya olarak bulunan Alper Söyek’in yaklaşık 20 metre uzaklığa orta refüj içerisine savrulup düştüğünü belirtti. Polis, motosiklet sürücüsü Adem Dayanık’ın ise yolun soluna savrularak yol içerisinde durduğunu mahkemeye aktardı. Motosikletin ise kontrolsüz bir şekilde 185 metre yol içerisinde sürüklenip durduğunu aktaran polis, kaza sonucu yaralanan Alper Söyek’in kaldırıldığı Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen vefat ettiğini mahkemeye aktardı. 

Ölüm nedeni iç kanama
Polis, zanlı Adem Dayanık’ın ise Acil Serviste yapılan tedavisine müteakip Dahiliye servisinde müşahede altında tutulduğunu ve bugün ise doktor eşliğinde ambulans aracılığı ile mahkeme huzuruna çıkarıldığını söyledi. Kaza yerinde yapılan incelemede çarpma noktası olarak belirlenen yer ile yaya geçidi arasında 40 metre mesafe bulunduğunu da tespit ettiklerini kaydeden polis, olayın akabinde yaşamını yitiren Alper Söyek’in otopsisinin gerçekleştiğini ve ölüm nedeninin trafik kazası ile oluşması mümkün olan künt göğüs ve karın travması sonucu gelişen iç organ yaralanması ve iç kanama olduğunun tespit edildiğini söyledi. 

Dayanık, teminata bağlandı
Polis, zanlının ise omzunun kırıldığını ifade etti. Mesele ile ilgili olarak başlatılan tahkikatın tamamlandığını kaydeden polis, zanlının KKTC vatandaşı ve yerleşik biri olduğunu belirterek teminata bağlanmasını talep etti. 
Mahkeme, 15 Bin TL nakit teminat yatırması ve iki kefilin 200’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2017, 11:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474