banner564

Şehitlikler de  tamir edilecek

Baft’taki Cami-İ Kebir Minaresi ve Osmanlı Hamamı restorasyonu tamamlandı

Şehitlikler de  tamir edilecek
banner598

 Baf’taki Cami-i Kebir (Büyük Cami) Minaresi ve Aşağı Baf Osmanlı Hamamı’ndaki çalışmalar tamamlandı.

Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin Avrupa Birliği’nin finansmanı ve UNDP’nin teknik katkısıyla yürüttüğü konzervasyon (koruma) çalışmalarının tamamlanması vesilesiyle önceki gün etkinlikler düzenlendi.
Komiteden verilen bilgiye göre, Baf kökenli birçok Kıbrıslı Türk’ün ve Kıbrıslı Rumların da katıldığı etkinlikte sırasıyla Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin Kıbrıslı Türk Başkanı Ali Tuncay, Kıbrıslı Rum Başkanı Takis Hadjidemetriou, Avrupa Komisyonu Yapısal Reform Destek Servisi Kıbrıs Çözümünü Destekleme Bölüm Başkanı Kjarntan Bjornsson, UNDP sorumlusu Tiziana Zennaro ve Baf Türk Birliği Başkanı Cenk Dökmen birer konuşma yaptı.

Tuncay: Herkesin ortak zenginliği
Kıbrıslı Türk Başkan Ali Tuncay, Aşağı Baf Hamamı ve Cami-i Kebir’in Baf’ı vatan bilmiş Kıbrıslı Türklerin kimliğini şekillendiren ve yüzyıllar boyunca kullanmış oldukları iki önemli eser olduğunu ifade etti.
Kültürel Miras Teknik Komitesi çerçevesinde iş birliği yapmakta olan iki tarafın bu iş birliğinin sonuçlarını tek tek toplamakta olduğunu belirten Tuncay, kültürel miras eserlerinin sadece Kıbrıslı Türklerin ve Kıbrıslı Rumların değil, herkesin ortak zenginliği ve mirası olduğuna vurgu yaptı.
Cami-i Kebir avlusunda yatan şehitlerin Baf’ın bir Türk vatanı olarak kalması için hayatını verdiğini belirten Tuncay, Güney Kıbrıs ve Kuzey Kıbrıs’ta bulunan Türk ve Rum mezarlıklarının tamiri amacıyla bir proje başlatıldığını ve bu proje çerçevesinde Güney’deki şehitlikleri de tamir etmeyi amaçladıklarını söyledi.
Tuncay beklentilerinin; devletin ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin bu sürece maddi katkı yapması olduğunu belirtti.

Hadjidemetriou: Geleceğe yönelik barış mesajı
Kıbrıslı Rum Başkan Takis Hadjidemetriou da, ortak bir amaç doğrultusunda kültürel miras eserlerini korumak amacıyla yürütülen çalışmaların geleceğe yönelik bir barış mesajı olduğunu ifade etti. 

“Şimdiye kadar 33 eser tamir edildi”
Etkinlikte ayrıca Avrupa Komisyonu temsilcisi Kjarntan Bjornssonn, UNDP sorumlusu Zennaro, 
Baf Türk Birliği Başkanı Cenk Dökmen bier konuşma yaptı. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

BU TARAFTA AŞIRI YER İŞGAL EDEN BAFLILARI GERİ GÖNDERSİNLER ANCAK CAMİ NELERİNE, NAMAZ KILMIYOR Kİ BUNLAR!!!!!!!!!!!

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473