banner564

Sendikalarla anlaşıldı

Denktaş, ”Ağustos’ta devletin kamu görevlilerine ek mesai borcu ortadan kalkmış olacak” dedi

Sendikalarla anlaşıldı
banner598
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran 2016’ya ait kamu görevlilerinin ek mesai alacaklarının ödenmesi konusunda, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ve Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen) yetkilileri ile ödeme takvimi üzerinde anlaştı.
Yapılan anlaşma altında kamu görevlilerinin ek mesai alacakları ağustosta ödenmiş olacak.
Bakan Serdar Denktaş, KTAMS ve Güç-Sen yetkilileri ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, haziranda, mart ayına ait ek mesai alacaklarının yüzde ellisi; temmuzda Bayram öncesi, marta ait ek mesai alacağının ikinci yarısının; nisan ait ek mesai alacağının temmuzda Bayram sonrası, mayıs ve hazirana ait alacakların da ağustos ayında ödenmesi konusunda sendikalarla mutabakata vardıklarını söyledi.
KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ise, Maliye Bakanlığı ile ülkenin içinde bulunduğu ekonomik şartları da göz önünde bulundurarak mutabakata vardıklarını belirtti.
Güç-Sen Başkanı Derviş Dağman da, ortamı germeye gerek olmadığını, ülkenin sıkıntılarının farkında olduklarını ve Maliye Bakanının sunduğu önerinin Güç-Sen tarafından da kabul gördüğünü söyledi.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2016, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473